Канада передасть Україні авіаційні ракети AIM-9  

прапори Канади та України
Фото: Радіо Свобода (ілюстративне)

Після 12-ї зустрічі Контактної групи з оборони України у форматі «Рамштайн», яка відбулася 24 травня, Канада оголосила про надання додаткової військової допомоги. Зокрема йде мова про передання Україні 43 ракети AIM-9.

Про це стало відомо у заяві, яку опублікували на сайті уряду Канади.

Крім того, на зустрічі контактної групи міністерка оборони країни Аніта Ананд зявила, що Канада передасть Україні 43 ракети AIM-9 із запасів Збройних сил Канади, і зазначила, що це допоможе Україні захистити небо.

Як повідомили у відомстві, Канада розширить підготовку українських військових медиків у Польщі у рамках операції UNIFIER.

Також Аніта Ананд розповіла, що зараз триває доставка в Україну стрілецької зброї та боєприпасів, про передачу яких було оголошено у квітні.  Українські військові вже отримали кулемети та штурмові гвинтівки, а мільйон патронів калібру 5,56 мм та 4 тисяч 800 штурмових гвинтівок доставлять у найближчі тижні.

Що передувало?

Нагадаємо, у квітні міністерка оборони Канади Аніта Ананд анонсувала про новий пакет військової допомоги на майже $29 мільйонів. А саме:

  • 40 снайперських гвинтівок,
  • набої і боєприпаси від канадської компанії Prairie Gun Works;
  • 16 радіостанцій для супроводу танка Leopard 2 від фірми L3Harris Technologies;
  • внесок до фонду НАТО у розмірі близько 34,6 мільйона канадських доларів на забезпечення 3,3 мільйонами літрів палива та іншими матеріалами.

Довідка

AIM-9 Sidewinder – ракета класу повітря-повітря малої дальності, яка розроблена компанією Raytheon.

Сьогодні AIM-9 перебуває на озброєнні в США, Великій Британії, Канади, Франції, Німеччині, Австралії та інших країнах світу. В різні роки ракету експлуатували військово-повітряні сили понад 50 країн.

Існує понад 10 версій AIM-9. Більшість таких ракет оснащені інфрачервоною системою самонаведення.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: