На Львівщині реставрують церкву Архистратига Михаїла

1
Фото: ЛОДА

У селі Ісаї реставрують пам’ятку архітектури національного значення – церкву Архистратига Михаїла

Про це повідомляє пресслужба Львівсьької обласної військової адміністрації.

Цьогоріч в обласному бюджеті передбачили 3,6 млн грн на реставрацію пам’ятки архітектури, ще 1 млн грн виділили на реставрацію стінопису цієї унікальної церкви.

У селі Ісаї, що на Самбірщині, знаходиться дерев’яна церква святого Архистратига Михаїла, що відмінно збереглася. Вона є пам’яткою архітектури національного значення.

Архітектурний об’єкт є однією з найстаріших збережених дерев’яних церков Карпатського регіону. Знаходиться в центрі села та є перлиною сакральної архітектури, зведена майстрами в традиційному бойківському стилі.

Як поінформував заступник начальника Львівської ОВА Юрій Бучко у 2018 році храм набув статус аварійного об’єкта, тоді ж розпочали його порятунок. Упродовж 2018-2021 років реставрували дах і куполи храму.

Він наголосив, що департамент архітектури та містобудування Львівської ОВА отримав дозвіл на проведення реставраційних робіт на пам’ятці у Міністерства культури та інформаційної політики України.

Відтак, провели процедуру закупівлі на реставраційні роботи, визначили переможця торгів. Станом на зараз, підрядна організація розпочала виконання реставраційних робіт. А проєктно-кошторисна документація стінопису храму проходить експертизу.

У 2023 році в обласному бюджеті передбачили 3,6 млн грн на реставрацію пам’ятки архітектури, ще 1 млн грн виділили на реставрацію стінопису цієї унікальної церкви.

«Пам’ятки архітектури є цінним джерелом вітчизняної історії та культури, що містить багатопланову інформацію стосовно різноманітних аспектів минулого нашої держави.

Відновлюємо, підтримуємо, бережемо!»,- зазначив Юрій Бучко.

Читайте також де у Львові створять сучасний дитячий хаб.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: