Ексдепутат-комуніст запорізької місцевої ради «наводив» російські ракети на Україну

78о

Правоохоронці затримали колишнього депутата-комуніста Запорізької міськради, який «наводив» російські ракети на Україну.

Про це повідомляє СБУ.

За його наведенням, пише пресслужба відомства, російські загарбники здійснили серію ракетних ударів по Запорізькій області у квітні та травні поточного року. Внаслідок ворожих обстрілів загинуло троє місцевих жителів. Також було зруйновано 30 приватних будинків і пошкоджено одне з промислових підприємств регіону.

Що відомо про ексдепутата-комуніста

За даними слідства, ворожим поплічником виявився палкий прихильник комунізму. У 2001 році він отримав 6 років тюрми за планування державного перевороту в Україні. Після виходу «на волю» вступив до місцевого осередку забороненої компартії і у 2015 році майже пів року був депутатом Запорізької міської ради.

Крім того, експосадовець був активним учасником прокремлівських організацій «Союз радянських офіцерів» та «Безсмертний полк». Наприкінці 2022 року його завербував кадровий співробітник фсб для проведення розвідувально-підривної діяльності проти України. Якраз йому депутат і зливав інформацію про наслідки ворожих ударів в Україні.

Під час обшуків за місцем проживання затриманого правоохоронці виявили мобільні телефони, які він використовував для спілкування з російською спецслужбою. Там було знайдено і заборонену комуністичну символіку.

Нагадаємо, Служба безпеки зібрала докази вини ще одного прихильника рашизму, який передавав окупантам локації Сил оборони на півдні України. Зловмисником виявився проросійськи налаштований мешканець Полтавщини.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: