Офіс Генпрокурора: окупанти скинули авіабомби по Торецьку, є загиблий та поранені

image - 2023-05-29T152030.989
Наслідки удару: Офіс Генпрокурора

У понеділок, 29 травня, армію рф обстріляла м. Торецьк в Донецькій області.

Про це повідомили в Офісі Генерального Прокурора України.

Там розповіли, що росіяни скинули одну авіабомбу (ймовірно, ФАБ-250) на місцеву автозаправну станцію. Внаслідок обстрілу загинув 28-річний робітник. Крім того, за попередніми даними, отримали поранення різного ступеня тяжкості 8 цивільних.

За словами Офісу Генпрокурора, друга бомба впала на адміністративну будівлю. Від вибуху зазнав тілесних ушкоджень місцевий мешканець. Також пошкоджено приміщення банку, навчального закладу та автомобільний транспорт.

У відомстві зазначили, що тепер на місцях працюють рятувальники та правоохоронці. Тому остаточна кількість жертв ще встановлюється.

 За процесуального керівництва Донецької обласної прокуратури розпочато досудове розслідування у кримінальному провадженні за фактом порушення законів та звичаїв війни (частини 2 статті 438 Кримінального Кодексу України).

Ситуація на фронті за минулу добу на Донеччині

У Генштабі повідомили, яка ситуація на різних напрямках фронту в Донецькій області:

  • На Лиманському напрямку протягом минулої доби противник наступальних дій не проводив. Завдав авіаційних ударів в районах Іванівки, Спірного, Рай-Олександрівки, Веселого Донецької області. Артилерійських обстрілів зазнали Торське, Верхньокам’янське та Спірне Донецької області.
  • На Бахмутському напрямку протягом доби противник вів безуспішні наступальні дії північно-східніше Оріхово-Василівки та в напрямку Іванівського. Завдав авіаційних ударів в районах Предтечине, Біла Гора, Курдюмівка, Нью-Йорк, Яблунівка Донецької області. Від ворожих обстрілів постраждали Василівка, Привілля, Оріхово-Василівка, Григорівка, Богданівка, Часів Яр, Іванівське, Ступочки, Предтечине, Костянтинівка та Північне Донецької області.

Читайте також «Вагнерівці» почали виводити підрозділи з Бахмута, на їхнє місце заходить регулярна армія, - Маляр

  • На Авдіївському напрямку противник наступальних дій не проводив. Завдав авіаційних ударів в районах Авдіївка, Водяне, Первомайське Донецької області. Здійснив артилерійські обстріли населених пунктів Авдіївка, Первомайське, Карлівка Донецької області.
  • На Мар’їнському напрямку наші захисники відбили 12 атак противника в районі міста Мар’їнка. Ворог завдав авіаційного удару біля Мар’їнки. В той же час, ворожих обстрілів зазнала також Побєда Донецької області.
  • На Шахтарському напрямку ворог вів безуспішні наступальні дії в районі Великої Новосілки Донецької області. Завдав авіаційного удару біля Вугледару. Здійснив обстріли населених пунктів Парасковіївка, Новомихайлівка, Вугледар, Новоукраїнка, Пречистівка та Шахтарське.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: