Повітряні сили розповіли, скільки Україні треба F-16 для переваги у повітрі

шо

Україні потрібно хоча б 3-4 ескадрильї по 12-16 винищувачів F-16, щоб на певній ділянці завоювати перевагу у повітрі і змусити окупантів відмовитися від ударів, яких вони завдають.

Про це повідомив начальник авіації командування Повітряних сил ЗСУ Сергій Голубцов.

Як розповів Голубцов, навіть два літаки F-16 можуть запустити ракету і змусити окупантів реагувати. Але щоби спланувати операцію щодо знищення або завдання ударів, треба мати ешелон забезпечення.

Тож начальник авіації командування Повітряних сил ЗСУ вважає, що щоб повністю спланувати операцію, треба мати хоча б ескадрилью, тобто хоча б 12-16 винищувачів F-16. Однак, Україна б хотіла ще більше такої техніки, адже у росіян є 50 ескадрилій літаків, які виконують завдання з 39 аеродромів, зазначив посадовець.

«Якщо це буде хоча б 3-4 ескадрильї, я думаю, що на окремому напрямку ми зможемо завоювати перевагу в повітрі і змусити ворога взагалі відмовитись від тих ударів, які вони зараз завдають на певній ділянці, на певній смузі оборони», — заявив він.

Нагадаємо, 26 травня у Міноборони назвали необхідну кількість винищувачів F-16 для звільнення України.

Довідка

Літак F-16 є легким багатоцільовим винищувачем, який розробила компанія «General Dynamics» для Повітряних сил США. F-16 було створено ще 48 років тому. Однак він до сьогодні залишається основою повітряних сил багатьох країн світу.

Основні особливості цього літака є безкаркасний купол для гарної видимості, бічний джойстик для полегшення керування під час маневрування, катапультне крісло, яке може відхилятися на 30 градусів від вертикалі, щоб зменшити вплив перевантажень на пілота.

Крім того, F-16 містить також систему керування fly-by-wire яка допомагає стабілізувати управління польотом. Вперше ця система була встановлена саме на цьому літаку.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: