Зеленський зібрав чергову ставку: про що говорили

Зеленський
Володимир Зеленський

У понеділок, 29 травня, президент України Володимир Зеленський скликав чергове засідання Ставки верховного головнокомандувача. Під час нього піднямали питання ситуації на фронті, комплектування бригад і постачання зброї.

Про це повідомив глава держави.

«Щойно завершив Ставку. Важливі питання. Важливі рішення. Головне — терміни. А найголовніше — щодо термінів є відповіді», — сказано в повідомленні.

За словами президента, про ситуацію на фронті та його окремих напрямках доповідали головнокомандувач Валерій Залужний, командувач Сухопутних військ Олександр Сирський та командувач оперативно-стратегічного угруповання військ Олександр Тарнавський.

Про комплектування нових наступальних бригад і забезпечення швидкої логістики розповідали представники Міноборони, Мінінфраструктури та Мінстратегпрому.

Також на засіданні Ставки говорили про роботу ППО за останні дні, нові контракти на постачання додаткових ракет і додаткові засоби протиповітряної оборони.

Ставка верховного головнокомандувача — це надзвичайний орган вищого військового управління, який здійснює стратегічне керівництво Збройними силами. Очолює Ставку сам Зеленський, її координатором є секретар Ради нацбезпеки та оборони Олексій Данілов.

Також до Ставки входять керівники всіх родів військ і сил ЗСУ, очільники Міноборони, Нацполіції, розвідки, Служби безпеки України, Держслужби з надзвичайних ситуацій, Офісу президента, Міністерства закордонних справ, Міністерства внутрішніх справ, прем'єр-міністр та низка інших посадовців.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: