Жителька Одещини збирала гроші для армії рф: її засудили на 11 років

image - 2023-05-29T144502.212
Засуджена жителька Одещини. Фото: СБУ

Мешканка Одеської області організувала збір коштів для російської армії. Жінку змогли затримати правоохоронці ще в грудні 2022 року, а нещодавно суд виніс її вирок.

Про це повідомили в пресслужбі Служби безпеки України.

За словами правоохоронців, вони змогли зібрати докази про мешканку Одещини, яка налагодила канал фінансування бойовиків «днр».

Як повідомили в СБУ, жінку затримали ще в грудні минулого року під час контрдиверсійних заходів на Одещині. Нещодавно суд визнав зловмисницю винною за частиною 1 статті 111-2 Кримінального кодексу України (пособництво державі-агресору) і призначив їй 11 років та 4 місяці ув’язнення з конфіскацією майна.

Про деталі справи та як жінка допомагала армії рф

Тоді за даними слідства, встановили, що затримана є місцевою жителькою. Крім того, стало відомо, що її двоє родичів у 2016 році вступили до лав терористичного угруповання «днр Спарта» і воювали проти сил АТО/ООС на сході України.

Від початку повномасштабного вторгнення обидва бойовики увійшли до складу регулярних підрозділів Південного військового округу зс рф і брали участь у захопленні Маріуполя і частини Херсонщини.

За словами СБУ, коли жінка дізналася про низький рівень матеріально-технічного забезпечення родичів-окупантів, тоді вона добровільно організувала для них збір коштів у заборонених соцмережах «Вконтакте» і «Одноклассники». Там мешканка Одещини розміщувала повідомлення із закликами про грошову допомогу загарбникам.

Крім того, вона прикріплювала фото із реквізитами російської банківської картки, яка належала родичу, який воював на боці окупантів.

Читайте також Передавав ворогу дані про ЗСУ: в Одесі чоловік отримав довічне

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: