ЗСУ відбили 20 російських атак: у Генштабі прозвітували про ситуацію на фронті

346622205_133677459704666_3282446116270903864_n
Фото: Генштаб ЗСУ

Російсько-окупаційні війська зосереджують зусилля на спробах повного захоплення Луганської та Донецької областей. Цієї доби українські захисники відбили 20 ворожих атак.

Про це сказано у зведенні Генерального штабу Збройних сил України станом на 18:00 понеділка, 29 травня.

Яка ситуація на фронті?

  • На Куп’янському напрямку росіяни безуспішно наступали в районі Масютівки Харківської області. Артилерійських та мінометних обстрілів ворога зазнали Колодязне, Кам'янка, Красне Перше, Новомлинськ, Дворічна, Западне, Масютівка, Петропавлівка, Кучерівка, Кислівка, Глушківка, Берестове, Богуславка Харківської області.
  • На Лиманському напрямку окупанти не наступали, але вдарили із авіації у районах Білогорівки Луганської області та Спірного Донецької області. Артилерійських обстрілів росіян зазнали Невське, Діброва, Білогорівка Луганської області та Спірне Донецької області.
  • На Бахмутському напрямку росіяни не наступали, але вдарили із авіації в районі Торецька Донецької області. Від ворожих обстрілів постраждали Васюківка, Краматорськ, Тихонівка, Оріхово-Василівка, Бахмут, Часів Яр, Іванівське, Предтечине, Біла Гора, Залізне та Нью-Йорк Донецької області.
  • На Авдіївському напрямку загарбники не наступали, але атакували із авіації район Авдіївки та Водяного Донецької області, а також вдарили із артилерії по Новокалиновому, Авдіївці, Первомайському та Карлівці Донецької області.
  • На Мар’їнському напрямку Сили оборони України відбили 12 атак росіян в районі Мар’їнки. Ворог завдав авіаційного удару в районі Георгіївки. Натомість ворожих обстрілів зазнали Мар’їнка та Георгіївка Донецької області.
  • На Шахтарському напрямку росіяни атакували із авіації Вугледар та Пречистівку, а також обстріляли Парасковіївку, Новомихайлівку, Вугледар, Новоукраїнку, Пречистівку та Шахтарське.
  • На Запорізькому та Херсонському напрямках росіяни обороняються. Окупанти вдарили із авіації в районах Гуляйполя, Молаї Токмачки. А також обстріляли Времівку, Зелене Поле, Новопіль Донецької області; Ольгівське, Гуляйполе, Мала Токмачка, Новоданилівка, Оріхів, Новоандріївка та Степногріськ Запорізької області; Качкарівка, Милове, Козацьке, Бургунка, Львове, Іванівка, Антонівка, Комишани, Дніпровське, Кізомис Херсонської області та Херсон.

Яка ситуація за іншими напрямками?

  • На Волинському та Поліському напрямках оперативна обстановка залишається сталою, ознак формування наступальних угруповань не виявлено.
  • На Сіверському та Слобожанському напрямках росіяни продовжують зберігати військову присутність у прикордонних з Україною районах. Протягом доби атакували із авіації Мілове Харківської області. А також здійснили мінометні та артилерійські обстріли населених пунктів Середина-Буда, Павлівка, Катеринівка, Шевченкове, Велика Писарівка Сумської області, а також Уди, Стрілеча, Глибоке, Мороховець, Тернова, Ізбицьке, Стариця, Гатище, Вовчанськ, Плетенівка, Тихе, Вовчанські Хутори, Мала Вовча, Варварівка, Бударки, Землянки, Чугунівка на Харківщині.

Тим часом за даними Генштабу ЗСУ, цієї доби українська авіація завдала 15 ударів по районах зосередження особового складу та військової техніки російсько-окупаційних військ.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: