Херсонщина: через підрив на російській міні рибалці відірвало частину ноги

дснс міни
Фото: ДСНС

У Херсонській області ще одна людина постраждала через підрив на вибухівці, залишеній росіянами.

Про це повідомили у військовій адміністрації регіону у вівторок, 30 травня.

Усе сталось на березі річки Інгулець, поблизу Великої Олександрівки. Через ворожу міну постраждав 27-річний чоловік, коли обирав місце для риболовлі. Через детонацію рибалка втратив частину ноги. Його ушпиталили. Медики кажуть, що його життю нічого не загрожує.

Там вкотре закликають не ігнорувати попередження про мінну небезпеку.

Нагадують, що зараз не найкращий час для відвідин водойм, полів, лісосмуг та інших місць, де не працювали сапери. Ці території – потенційно заміновані.

Мінна небезпека

Наприкінці 2022 року у Держслужбі з надзвичайних ситуацій України розповідали, що від початку повномашстабного російського вторгнення на ворожих мінах підірвались майже пів тисячі людей. Загинули щонайменше 185 постраждалих. Там повідомляли, що заміновано 30% територій країни, це за площею як дві Австралії.

Рятувальники наголошують: при виявленні будь-якого підозрілого предмета в жодному разі не можна брати його до рук, пересувати чи торкатися його. Необхідно відійти від знахідки на безпечну відстань та повідомити піротехніків ДСНС або Нацполіцію.

Яка ситуація в регіоні?

Херсонська область за 29 травня зазнала 52 обстріли з боку російських військ, є жертва, повідомив очільник військової адміністрації регіону Олександр Прокудін вранці 30 травня.

З його слів, російські військові поцілили у житлові квартали населених пунктів області. Окупанти поцілили у житлові квартали населених пунктів області.

«Через російську агресію одна людина загинула», - повідомив голова ОВА

Тим часом за даними Генштабу ЗСУ, на Херсонському напрямкові росіяни обороняються та атакують населені пункти.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: