Нічна атака на Київ: є руйнування та загибла

6

У ніч на 30 травня українські сили ППО знищили 20 «шахедів», уламки влучили у багатоповерхівку. Внаслідок цього одна людина загинула, є постраждалі, зафіксовані пожежі та руйнування.

Про це повідомляє місцева влада та мер міста у телеграмі.

У ніч на 30 травня російські окупанти атакували Київ з повітря. Це була вже третя атака за добу і сімнадцята - з початку травня. У повітряному просторі столиці України було знищено понад 20 безпілотників, вналідок падіння уламків є руйнування.

Як повідомили у Київській міській військовій адміністрації, окупанти постійно міняють зброю для атаки - після комбінованої ракетно-дронової, а потім балістичної, агресор застосував виключно БПЛА.

«Ця повітряна атака була здійснена виключно баражуючими боєприпасами Shahed. Напад був масованим, за різними напрямками, в кілька хвиль. Повітряна тривога тривала майже 3 години», - йдеться у повідомленні.

За попередніми даними, силами та засобами ППО у повітряному просторі Києва було знищено понад 20 ворожих безпілотників.

фото: ANDRII NEBYTOV

Внаслідок падіння уламків є жертви та руйнування в різних районах Києва:

  • В Голосіївському районі через падіння уламків на багатоповерховий житловий будинок виникло загоряння на останніх двох поверхах. Евакуйовано понад 20 мешканців. За попередніми даними, одна людина загинула, троє - травмовані.

Зруйновано перекриття між поверхами, ведуться пошукові роботи. Під завалами можливо є люди.

  • В Печерському районі уламки пошкодили автомобілі.
  • В Дарницькому районі внаслідок падіння уламків загорівся приватний будинок. Також пошкоджені припарковані автомобілі.
  • В Дніпровському районі палаючі уламки впали на зелену зону. В Подільському районі - на нежитлову забудову, в Святошинському - на територію одного з підприємств.
фото: ANDRII NEBYTOV

Пізніше начальник поліції Київщини Андрій Нєбитов повідомив у телеграмі про понад 50 повідомлень від громадян про пошкодження будинків, квартир, офісних приміщень, магазинів, гаражів та автомобілів.

«На жаль, є 4 постраждалих від осколкових поранень. Поліція фіксує кожен злочин армії Росії, за які, безумовно, буде відповідальність», - додав він.

фото: ANDRII NEBYTOV

Що кажуть у Повітряних силах

У ніч на 30 травня 2023 року з 23:30 до 4:30 російські окупаційні війська в черговий раз атакували Україну іранськими ударними безпілотниками Shahed-136/131. Загалом із півночі та півдня зафіксовано пуски 31 дрона-камікадзе.

«Силами та засобами Повітряних Сил у взаємодії з протиповітряною обороною інших складових Сил оборони України було знищено 29 ударних БпЛА. Майже всі дрони збиті на підступах до Києва«», - йдеться у повідомленні.

Атака на Київ 29 травня

Вночі на 29 травня над Києвом збили понад 40 повітряних цілей. Це була 15 повітряна атака на столицю з початку травня. Окупанти її здійснили через понад 18 годин після попередньої. Про це повідомив начальник Київської міської військової адміністрації Сергій Попко. За його словами, атака на Київ була комбінованою та з різних напрямків. Так, росіяни застосували, попередньо, баражувальні боєприпаси Shahed. Практично одночасно з атакою безпілотниками, російські ТУ-95МС запустили з району Каспію крилаті ракети, ймовірно Х-101/555.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: