В Україні розробили стандарти розслідування воєнних злочинів

4
фото: comments.ua

Офіс Генпрокурора спільно з провідними національними експертами із міжнародного гуманітарного права розробив та представив методологічні посібники щодо стандартів розслідування воєнних злочинів для слідчих та прокурорів.

Про це повідомляє Офіс Генпрокурора.

«Команда експертів і практиків напрацювала одразу дві частини методологічних рекомендацій. Перша з них — «Стандарти розслідування воєнних злочинів. Загальна частина» — розглядає усі основні воєнні злочини, які фіксуються в Україні, та пропонує чіткі алгоритми щодо проведення процесуальних дій у вказаних випадках», - йдеться у повідомлені.

Також окремо розроблено набір стандартів, що стосуються конкретного виду злочинів — «Незаконне позбавлення волі та катування». У ньому детально розглянуті особливості таких злочинів та запропоновані правила роботи для слідчих та прокурорів відповідно до сучасних світових підходів.

До розробки методологічних посібників долучилися представники Департаменту протидії злочинам, вчиненим в умовах збройного конфлікту, Офісу Генерального прокурора на чолі з начальником Департаменту Юрієм Бєлоусовим. Об’єднала експертів та організувала роботу Just Group — організація, яка досліджує кримінальну юстицію та розробляє рішення для трансформації системи.

Розроблені стандарти розглянув та затвердив генпрокурор Андрій Костін:

фото: Офіс Генпрокурора
фото: Офіс Генпрокурора

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: