Народного депутата України нагородили Медаллю Св. Кирила та Мефодія

3709d0c9-9e5b-4cc9-8b43-141a046d8ba8
Фото: пресслужба депутата

Центр Східної Європи UMCS в Любліні (Польща) присвоїв медаль св. Кирила і Мефодія народному депутату України та співголові парламентської групи міжпарламентських зв’язків з Польщею Миколі Княжицькому. Нагородили українського парламентаря за внесок у розвиток польсько-українських відносин.

Про це повідомили в прессужбі народного депутата.

«Микола Княжицький є великим поборником діалогу та примирення між Польщею та Україною. Протягом багатьох років він працює над вшануванням, популяризацією особистості та творчості польського письменника Станіслава Вінценза, а також є одним із засновників ГО «Всеукраїнський демократичний форум», яка працює на міжнародне співробітництво та міжкультурний діалог», - так пояснили свій вибір члени Капітули Медалі.

Вони відзначили послідовну підтримку Княжицьким польсько-українського співробітництва та різних культурних ініціатив для переосмислення спільної спадщини двох держав.

Фото: пресслужба депутата

«Це дуже велика честь і відповідальність для мене. Я хочу ще раз подякувати Капітулі та Університету в Любліні, які вирішили мене нагородити. Ця нагорода, звичайно, не тільки для мене, а й для всіх українців, які працюють над тим, щоб українсько-польські відносини мали майбутнє в європейському союзі. Це дуже важливо для мене», - сказав Микола Княжицький.

Підкреслимо, що у 2019 році Микола Княжицький отримав премію Єжи Ґедройця. Цю гуманітарну нагороду вручають за діяльність у сфері порозуміння між країнами Центрально-Східної Європи та за продовження ідеї Єжи Ґєдройця - польського публіциста й громадського діяча, який був прихильником польсько-української співпраці.

Фото: пресслужба депутата

Довідка

Медаль ім Кирила і Мефодія - це гуманітарна нагорода, створена за ініціативи Центру Східної Європи Університету Марії Кюрі-Склодовської у Любліні. Нею відзначають вчених, політиків, науковців, громадських діячів, а також організації за їхню діяльність на благо Східної Європи. 2019-го року, наприклад, відзнаку отримав польський політик Павел Коваль, поборник українсько-польських відносин.

Миколі Княжицькому капітула присвоїла медаль ще восени 2021 року. Та вручення відтермінували через повномасштабне вторгнення Росії в Україну.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: