Ольга Бенда: життя ветеранки із протезом

олвіар
фото: скріншот з відео з архіву редакції, Ольга Бенда

Громадська організація Доступно. UA. опублікувала два ролики із ветеранкою Ольгою Бендою у рамках соціального проєкту для підтримки людей, що постраждали від війни.

Головне завдання проєкту – мотивувати людей, які отримали інвалідність внаслідок війни, повернутися до активного суспільного життя, попри виклики, пов’язані з інвалідністю.

Інформаційно-мотиваційна кампанія реалізується у рамках Програми реінтеграції ветеранів IREX.

Хто така Оля Бенда

Ольга Бенда  — ветеранка, старша кухарка 1-го батальйону 72-ї окремої механізованої бригади імені Чорних Запорожців ЗСУ (в/ч А2167). Ольга отримала ампутацію нижньої кінцівки у 2017 році. 

У 2019-му Ольга Бенда подолала дистанцію Марафона морської піхоти Marine Corps Marathon. Героїня стала першою українкою, яку відзначили міжнародною премією імені доктора Райнера Гільдебранда у галузі захисту прав людини. 

З моменту, коли Ольга отримала важке поранення, пройшло шість років. Нині Бенда виховує двох синів.

«Я вирішила долучитись до інформаційно-мотиваційної кампанії Доступно. UA — подібні проєкти доводять, що життя після травми не завершується і можливо все. Такі проєкти дуже важливі, бо вони демонструють підтримку та небайдужість до людей з інвалідністю», - каже вона.

«Ми також хочемо змінити сприйняття людей з інвалідністю у суспільстві, підвищити обізнаність про те, як допомогти та підтримати людину, що отримала травму.  Цей проєкт надзвичайно важливий вже сьогодні та  буде важливим після нашої перемоги», - зазначила заступниця керівника організації Наталія Пархитько.

Про організацію

Доступно.UA — неурядова організація, заснована в Україні у 2015 році, що займається моніторингом доступності українських міст. Організація має на меті нормалізацію сприйняття людей з інвалідністю суспільством, просування тренду архітектурної доступності в Україні та мотивацію людей до активного життя.

Читайте також: Як коректно говорити про людей, які отримали травми на війні.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: