Помер декан факультету Образотворчого мистецтва Львівської академії мистецтв

длод

31 травня на 74-му році життя раптово відійшов у вічність завідувач кафедри реставрації творів мистецтва, багаторічний декан факультету Образоттворчого мистецтва і реставрації Янко Тарас Олексійович.

Про це повідомляє Львівська національна академія мистецтв.

Тарас Янко народився 28 березня 1950 році у селі Добротів на Івано-Франківщині. Початкову мистецьку освіту здобув у Косівському технікумі народно-художніх промислів (1965–1969). У 1971 р. вступив до Львівського державного інституту прикладного та декоративного мистецтва (сьогодні ЛНАМ), який закінчив 1976 р. Свою педагогічну діяльність розпочав у 1976 р.

Постійно працюючи в галузі художньої кераміки, Тарас Янко передавав свій досвід студентам. У 1994–2000 рр. очолював кафедру художньої кераміки. Під його керівництвом на кафедрі відбулися організаційні зміни, розширився аудиторний фонд, покращилася матеріально-технічна база, відновилися зв’язки з виробництвом тощо.

У 2000-2015 рр. він став декаом факультету ОМіР. А пізніше – завідувачем кафедри реставрації творів мистецтва ЛНАМ. Працював творчо в сфері художньої кераміки та вітражу. Його роботи стали окрасою низки архітектурних об’єктів різних міст України та Європи.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: