Росія втрачає ініціативу на полі бою, - британська розвідка

ор

Росія все більше поступається ініціативою у війні та реагує на дії України. Крім того, бійцям рф не вдається просуватися до власних військових цілей.

Про це заявили у Міністерстві оборони Великої Британії.

У звіті заначено, що з початку травня 2023 року Росія все більше поступається ініціативою в конфлікті. Наразі російські солдати лиш реагують на дії України, а не активно просувається до власних військових цілей.

Саме тому російські командири, ймовірно, намагаються створити резервні сили та розмістити їх там, де, на їхню думку, відбудеться українська контратака. Однак незадіяні сили ще раніше були направленими для заповнення прогалин на лінії фронту навколо Бахмута.

Нагадаємо, радник голови Офісу президента Михайло Подоляк заявив, що український контрнаступ вже почався.

Читайте також: інформація про час та місце планового контрнаступу Збройних сил України є закритою.

Що кажуть про контрнаступ українські посадовці

В інтерв'ю BBС 11 травня Зеленський погодився, що майбутній контрнаступ ЗСУ «може бути не останнім»

Ще 19 квітня нинішнього року заступниця міністра оборони України Ганна Маляр повідомила, що українські захисники вже проводять контрнаступ на сході країни.

А пізніше, 28 квітня, очільник Міноборони Олексій Резніков заявив, що підготовка до контрнаступу є на завершальній стадії.

Напередодні міністр оборони України Олексій Резніков заявив, що українські захисники підуть у контрнаступ за кількома напрямками. З його слів, можна очікувати контрнаступ ЗСУ у квітні-травні нинішнього року.

Про контрнаступ говорив  глава держави Володимир Зеленський ще у квітні:

«Що стосується нашого просування вперед на фронті, я не можу сказати, коли ми будемо готові до дуже конкретних речей. Але ми готуємося, щоб бути сильними на бою і деокупувати нашу землю. Важко сказати, як і коли це буде зроблено. Я не говоритиму про конкретні речі, тому що ми не можемо дати можливість терористам з рф підготуватися до наших методів і кроків з деокупації. Але ми це зробимо, і вони повинні знати це. У них ще є час піти звідти, інакше ми їх знищимо».

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: