Розстрілював цивільні автівки у Бучі: військовому РФ повідомили про підозру

6н

Військовослужбовець повітряно-десантних військ РФ розстріляв дві цивільні автівки під окупації Київщини в березні минулого року.

Про це повідомляє Офіс Генпрокурора.

За даними слідства, підозрюваний – 24-річний заступник командира бойової машини десанту – навідник-оператор БМД-2 з бортовим номером «111». Ця машина була першою у військовій колоні батальйонної тактичної групи військовослужбовців РФ, інші – за нею.

5 березня 2022 року за вказівкою командира колона розпочала рух з території дитячого закладу «Променистий», де ЗСУ завдавали ударів російським військам, у напрямку лісової зони біля села Здвижівка Бучанського району.

Під час слідування за маршрутом військова колона зустріла два автомобілі з мирними людьми – дорослими та двома малолітніми дітьми. Родина родом з Донеччини, яка проживала у Бучі, разом з сусідами намагалися виїхати з території Бучанського району, де велися активні бойові дії.

Російський солдат, порушуючи норми міжнародного права, відкрив вогонь на ураження з 30 мм автоматичної гармати 2А42 по транспортним засобам.

Четверо людей отримали смертельні поранення: мати, двоє малолітніх дітей та сусід. Також завдано тілесних ушкоджень іншим особам, які перебували в авто. Серед них – батько загиблої родини.

Слідство триває.

Нагадаємо, правоохоронці затримали чоловіка, який передав проросійському блогеру-активісту дані про місце знаходження нацгвардійців у Миколаєві.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: