Яка ситуація в енергосистемі України

лвоава

Станом на 31 травня 2023 року генерації достатньо для покриття потреб споживачів, запаси газу у сховищах перевищили 9,5 мільярда метрів кубічних.

Про це повідомляє Міненерго.

Енергетики повернули світло майже 2 мільйонам споживачів у 12 областях України, які залишилися без світла 30 травня через надзвичайну ситуацію у оператора системи передачі. Комісія, створена Держенергонаглядом за дорученням міністра енергетики України Германа Галущенка, щодо вивчення причин, які призвели до розсинхронізації енергосистеми та аварійних відключень електроенергії, розпочала свою роботу.

Триває ворожий терор прифронтових територій. У Донецькій області через бойові дії знеструмлено 26 населених пунктів, без світла залишилися 12,3 тис. споживачів.


Внаслідок попередніх обстрілів без світла залишається частина споживачів у Запорізькій, Сумській, Харківській, Херсонській, Чернігівській областях.

Нагадаємо, росіяни обстріляли ЗапоріжжяХерсонщинуХарківщинуДніпропетровщину та Миколаївщину.

Ремонтні бригади працюють там, де це дозволяє безпекова ситуація.
Також через негоду знеструмлено 12 населених пунктів у Запорізькій області.
За добу вдалося повернути світло для 18,6 тисячі споживачів. Більшість із них – це абоненти у Донецькій та Запорізькій областях.

Ситуація з генерацією та споживанням електроенергії стабільна. Виробленої електроенергії достатньо для покриття потреб споживачів. Дефіциту в системі немає. Відключення не плануються.

Триває масштабна ремонтна кампанія об’єктів генерації та мереж у межах підготовки до нового опалювального сезону.

Щодо ситуації у газовій галузі, то за добу обсяг газу у сховищах зріс на 22,2 мільйона кубометрів. Запаси блакитного палива достатні - складають понад 9,5 мільярда метрів кубічних.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: