Національний мультипредметний тест: як проходитиме на Львівщині

зно додаткове

Нинішнього року у Львівській області Національний мультипредметний тест (НМТ) складатимуть 23 тисячі учасників, ще на п'ять тисяч більше, ніж було торік.

Про те, як відбуватиметься тестування в регіоні, повідомив директор департаменту освіти і науки обласної військової адміністрації Олег Паска.

Коли пройде НМТ?

Основна сесія НМТ пройде з 5 до 23 червня, додаткова — 11-24 липня. Також у червні буде додатковий етап реєстрації для участі у додатковій сесії.

Цьогоріч тестування проведуть на комп’ютерах. В аудиторіях працюватиме 15 учасників і два інструктори (торік був один). Задля безпеки не буде публічно названо ні адреси центрів тестування, ні час їх проведення.

«Загалом 110 пунктів розгорнули в області на 57 об’єктах. Спільно з Регіональним центром оцінювання якості освіти, Львівобленерго, провайдерами працюємо над тим, аби місця проведення тесту були зі світлом та інтернетом, аби часом не виникли непередбачувані ситуації. Звертаюсь до всіх учасників тесту: не розміщуйте інформацію про час та місце проведення НМТ у своїх соцмережах. Перш за все, йдеться про вашу безпеку та безпеку усіх інших», —  наголосив директор департаменту освіти і науки Львівської ОВА Олег Паска.

Дві зміни

Проведення Національного мультипредметного тесту відбуватиметься у дві зміни:

  • перша розпочнеться о 10:00,
  • друга – о 15:00 год. 

Що потрібно мати із собою?

Зі собою вступник обов’язково має мати паспорт (можна в «Дії»), сертифікат-запрошення (в роздрукованому форматі або фото на телефоні). Учасників просять прийти на 30 хвилин раніше для перевірки необхідних документів. Саме тестування триватиме 180 хвилин (3 год.).

«Для кожного учасника буде підготовлений комп’ютер, особисте місце. Інструктор в аудиторії видасть учасникам логін і пароль для входу. Для учасників підготують чернетки, тому з собою необхідно мати лише ручки. При цьому телефони, планшети, інші ґаджети залишатимуть на столі для особистих речей. Скористатись інтернетом під час проходження тесту навіть на комп’ютері буде неможливо. Якщо учасник не може у свій день пройти тестування, на це повинна бути поважна причина, наприклад, смерть близької людини чи відсутність за станом здоров’я, участь в міжнародних змаганнях. Запізнення не є поважною причиною для проходження додаткової сесії», – розповіла директорка Львівського центру оцінювання якості освіти Лариса Середяк.

Учасники НМТ обов’язково складають тестування з української мови та математики. Третій предмет вони обирали самостійно. В окремих пунктах, де проходитимуть тестування учасники з інвалідністю, працюватимуть медичні працівники.

Після завершення виконання завдань з трьох предметів необхідно натиснути кнопку «Завершити». Учасники одразу отримають свої результати, які зможуть перевести в шкалу від 100 до 200 балів. Апеляції на результат немає, оскільки всі відповіді підраховує комп’ютер, а не людина. Усі завдання закритого типу і відповідають шкільній програмі.

У разі повітряної тривоги, усі учасники та інструктори припиняють роботу та спускаються в укриття. Якщо тривога триває до години часу, тестування продовжиться опісля відбою, якщо ж довше – завдання учасники виконуватимуть під час додаткової сесії.

«Усі екзаменаційні пункти на Львівщині обстежили працівники Державної служби з надзвичайних ситуацій. Керівникам цих об’єктів/закладів вручили акти за результатами перевірки, зауваження, які необхідно виправити для безпеки учасників. Для персоналу, який проводитиме тестування, вже організували інструктаж щодо дотримання правил безпеки та дій у випадку виникнення пожежної небезпеки. Загальний стан об’єктів за результатами перевірок – задовільний», –  повідомив Начальник управління запобігання надзвичайним ситуаціям ГУ ДСНС у Львівській області Ігор Брегін.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: