Обговорили питання безпеки та експорт української агропродукції: Зеленський зустрівся із головою Євроради

лдівоап
ілюстративне фото: Зеленський та Урсула

Президент України зустрівся у Молдові в межах саміту Європейської політичної спільноти з главою Європейської комісії Урсулою фон дер Ляєн.

Про це він написав у твіттері.

«У межах участі в саміті Європейської політичної спільноти зустрівся з президентом Єврокомісії Урсулою фон дер Ляєн. Підняли тему безпекових гарантій, які наша країна прагне отримати перед набуттям повноправного членства в НАТО. Крім того, наголосив на необхідності безумовного зняття експортних обмежень на українську аграрну продукцію», - зазначив Зеленський.

Крім того, сторони обговорили конкретні шляхи реалізації української Формули миру та консолідацію світової підтримки мирної ініціативи України.

Нагадаємо, сьогодні зранку, 1 червня, президент України Володимир Зеленський прибув до Молдови, де він візьме участь у саміті Європейської політичної спільноти.

Що це за саміт?

Європейська політична спільнота — загальноєвропейський урядовий форум. Його створили торік, після вторгнення Росії в Україну. Саміт є платформою, що об'єднує європейських лідерів для обговорення та пошуку рішень найбільш нагальних проблем Європи, таких як безпека, стабільність та енергетична стійкість.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: