Перемогти сучасний терор можуть коаліція Patriot і винищувачів, - Зеленський

ьб

Перемогти сучасний російський терор можуть коаліція західних ракетних комплексів Patriot і винищувачів.

Про це повідомляє Інтерфакс-Україна.

За його словами, з 24 лютого 2022 року межами безпеки в Європі фактично були межі її рішучості, здатності діяти спільно в ім'я інтересів європейських народів.

«Сьогодні та щоразу, коли ми готуємося й ухвалюємо рішення заради нашої Європи, заради наших цінностей, ми маємо пам'ятати, що кожен сумнів, який ми демонструємо тут, у Європі, - це траншея, яку Росія обов'язково спробує зайняти... Наскільки ми можемо відкинути сумніви, ми можемо відкинути зло агресії. Серед нас немає нікого, хто не знав би, які рішення зараз потрібні Європі», - заявив Зеленський.

Насамперед, за його словами, необхідне рішення щодо повноцінного захисту України від російського терору на землі та в небі.

«Цієї ночі російські ракети забрали життя ще трьох людей у Києві, десятеро дістали поранень. Убито одну дитину... Щонайменше 484 українські дитини вбиті Росією. Наразі є дві вирішальні складові: коаліція Patriot, яка покладе край російському шантажу балістичними ракетами, і коаліція сучасних винищувачів, які доведуть, що терор проти наших міст не має шансів», - заявив президент.

Нагадаємо, сьогодні зранку, 1 червня, президент України Володимир Зеленський прибув до Молдови, де він візьме участь у саміті Європейської політичної спільноти.

Що це за саміт?

Європейська політична спільнота — загальноєвропейський урядовий форум. Його створили торік, після вторгнення Росії в Україну. Саміт є платформою, що об'єднує європейських лідерів для обговорення та пошуку рішень найбільш нагальних проблем Європи, таких як безпека, стабільність та енергетична стійкість.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: