Жертви та поранені: мер розповів про наслідки російської атаки по Києву (фото)

347238453_613879037359868_1737316898299672218_n
Фото: ГУ ДСНС у Київській області

Через російський обстріл Києва у ніч проти першого червня загинули троє людей, ще 16 отримали поранення.

Про це повідомив міський голова столиці Віталій Кличко вранці у четвер.

Дев'ятьох людей госпіталізували, одна з них — у тяжкому стані. Семеро — отримали амбулаторну допомогу. Зокрема одна дитина отримала допомогу амбулаторно.

Окупанти випустили по Києву 10 ракет, усі знищила українська протиповітряна оборона, однак від падіння уламків є жертви та руйнування.

За даними КМВА, у Деснянському районі уламки російської ракети впали на поліклініку та багатоповерхівку. Загинули троє людей, зокрема 9-річна дитина.

«Біля поліклініки загинули троє людей, із них одна дитина. Уламок ракети впав біля входу в медзаклад через 4 хвилини після оголошення повітряної тривоги. І люди прямували в укриття. Зараз слідство встановлює, чи відчиненим було укриття. Чи були в ньому люди. Бо, за інформацією рятувальників, після пошкодження поліклініки, з неї виводили групу людей», —  написав Кличко.

Згодом мер додав, що у кожному районі міста відповідальність за роботу укриттів несуть керівники установ, де розташовані укриття, і глави районів. Глави РДА відповідальні за доступ і облаштування укриттів, які нанесені на мапу. Щодо Деснянського району. У школі поруч, з поліклінікою укриття було відкритим і в ньому були люди. Всі глави районів отримали доручення ще раз перевірити всі бомбосховища.

Також у Дніпровському районі уламками пошкоджено житловий будинок, сталося займання припаркованих автомобілів, а ще уламки впали на проїжджу частину.

За даними мера, у Деснянському районі пошкоджені три школи, дитячий садочок, 6 будинків та поліцейський відділок.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: