Авіакомпанії, яка відновила рейси до Росії, загрожують санкції

окпт

Грузинська компанія Georgian Airways та її засновник і керівник з’явилися на сайті Національного агентства із питань запобігання корупції у переліку осіб та компаній, яким загрожують санкції у зв’язку з війною РФ проти України.

Про це повідомляє «Європейська Правда».

У списку НАЗК з приміткою "фізична/юридична особа під ризиком накладання санкцій" з’явилася "Georgian Airways", її директор Тамаз Гаїашвілі, який також є власником компанії Ltd Piloti та засновником "Вірменських авіаліній" (Air Dilijans), і його брат Давид Гаїашвілі, що володіє 80% акцій компанії.  

«Діяльність "Georgian Airways", яка спрямована на суттєву інтенсифікацію та спрощення транспортного сполучення, в тому числі для представників російського бізнесу в Грузії, призводить до підвищення ризиків утворення нових схем обходу санкцій, збільшення інтегрованості російського бізнесу в грузинську економіку», – зазначає НАЗК у коментарі щодо підстав можливого запровадження санкцій.

Що передувало

Грузинська авіакомпанія Georgian Airways отримала дозвіл на регулярні рейси за напрямком Тбілісі-Москва-Тбілісі. Georgian Airways починає регулярні рейси за напрямком Тбілісі-Москва-Тбілісі. З 20 травня рейси відбуватимуться 7 разів на тиждень. 

10 травня президент Путін скасував візовий режим для громадян Грузії і водночас зняв заборону на польоти російських авіакомпаній до Грузії.

Повідомлялося, що вже цього тижня російська авіакомпанія «Азимут»і грузинська Georgian Airways планують запустити рейси з Москви до Тбілісі. Представники офіційного Тбілісі привітали рішення Москви і пояснили це інтересами тих громадян Грузії, які проживають на території Росії і в яких виникали складнощі з приїздом на батьківщину.

Внаслідок цього в Грузії спалахнули протести.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: