«Дозволяв» росіянам грабувати будинки на Луганщині: правоохоронці затримали працівника агрокомпанії

нрн

Служба безпеки затримала на Київщині ще одного ворожого поплічника, який майже півроку добровільно співпрацював з окупантами на тимчасово захопленій території Луганської області.

Про це повідомляє СБУ.

Затриманим виявився проросійськи налаштований працівник агрокомпанії одного із селищ Сватівського району. Під час окупації населеного пункту він одразу підтримав російських загарбників і запропонував їм свою допомогу у війні проти України.Відомо, що чоловік перевозив особовий склад та російські боєприпаси.

Також на власному подвір’ї зловмисник влаштував «СТО» для ремонту російської військової техніки, у тому числі підбитих українськими захисниками БТРів. За це окупанти дозволяли своєму поплічнику безперешкодно переміщатися по району і грабувати будинки людей, які виїхали на підконтрольну Україні територію.

А навесні 2023 року, коли в результаті наступальних дій ЗСУ лінія фронту наблизилась до околиць його селища, чоловік поплічник виїхав на Київщину. Там він намагався «легалізуватися» під виглядом переселенця зі сходу України і навіть почав оформляти соціальну допомогу. Співробітники СБУ встановили його місцезнаходження і затримали його у Борисполі.

Тепер йому загрожує до 15 років ув'язнення.

Нагадаємо, на Донеччині затримали інформатора російського ГРУ

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: