Центр нацспротиву: рф терміново перекинула в Бєлгородську область спецпризначенців через партизанів

vs

Росія перекинула спецпризначеннців у Бєлгородську область, мовляв, через партизанів, які там діють.

Про це повідомляє Центр національного спротиву, створений Силами спецоперацій, у п’ятницю, 2 червня.

За їхніми даними, в Бєлгородську області прибув загін 322 центру ССО рф Сенеж, який має «вести протидиверсійну діяльність».

«Росіяни настільки бояться партизан, що терміново припинили усі операції даного елітного підрозділу і натомість розмістили його в прикордонних населених пунктах Бєлгородської області», — йдеться в повідомленні.

Нагадаємо, у четвер, першого червня, «Російський добровольчий корпус» заявив про проведення нових боїв на території рф та закликав місцевих жителів залишатися у своїх будинках.

Що відомо про ситуацію в Бєлгороді

Губернатор Бєлгородської області росії В'ячеслав Гладков заявив, що у ніч проти першого червня центр та окраїни Шебекіного були під обстрілом з «Градів». За його словами, 8 людей отримали поранення, загиблих немає.

«Противника біля Бєлгородської області не було і немає. Збройні сили, прикордонники, Федеральна служба безпеки, Росгвардія — на місці. Але триває масований обстріл», — сказав російський губернатор.

Що передувало

Вранці 22 травня українські та російські телеграм-канали почали повідомляти про те, що до прикордонного Грайворонського міського округу вторглися військові ЗСУ, внаслідок чого почалися бої в районі населених пунктів Дронівка, Глотове, Козинка та Гора-Поділ. Повідомлялося, що на територію контрольно-пропускного пункту Грайворон заїхав український танк.

Бійці Російського добровольчого корпусу, які воюють в Україні проти окупаційної армії РФ, повідомили, що проникли на територію Росії. Вони опублікували відео поряд із табличками з назвами населених пунктів бєлгородської області, що межують із Україною. Зокрема, вони опублікували відео на фоні дорожних знаків про початок населених пунктів Любимовка (Брянська область), Безлюдовка (Бєлгородщина), Чуровичи (Брянська область).

На тлі рейду Легіону «Свобода Росії» та «Російського добровольчого корпусу» 22 травня в області оголосили режим контртерористичної операції. За версією Гладкова, режим запровадили «задля гарантування безпеки громадян». Він зазначив, що режим передбачає низку обмежень - від перевірки документів росіян до призупинення роботи виробництв, у яких використовують вибухові, радіоактивні, а також хімічно і біологічно небезпечні речовини.

23 травня губернатор російської бєлгородської області В'ячеслав Гладков повідомив, що режим «контртерористичної операції» скасовано.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: