Головні події за добу на Львівщині

photo_2023-06-03_10-38-09
Фото: Телеграм Козицького

Минула доба в Львівській області минула без повітряних тривог

Про це розповів начальник Львівської ОВА Максим Козицький у Телеграм.

За його словами, у Львівській ОВА засідала робоча група з питань легалізації виплати заробітної плати та зайнятості населення. На засіданні заслухали роботодавців Стрийського району. Провели детальний аналіз платників-мінімізаторів, які, за даними ДПС, порушують законодавчі гарантії щодо виплати заробітної плати.

Для 400 дітей із вразливих категорій організували свято в парку розваг «УРУРУ». На захід запросили дітей з усіх районів Львівської області.

Львівський район – лідер за декомунізацією об‘єктів радянської пропаганди. Тут вже демонтували 13 таких маркерів. Загалом в області нарахували 242 об'єкти радянських часів, які підлягають декомунізації. Із них 52 вже демонтували. Повністю очистити Львівщину від спадку радянської пропаганди плануємо до кінця цього року.

Представники бізнесу Львівщини та релокованих підприємств взяли участь у Школі учасника закупівель від Львівської ОВА. В межах навчання їм розповіли, як підбирати тендери для участі; яка конкуренція на ринку державних закупівель зараз існує; як правильно читати тендерну документацію; як правильно готувати тендерну пропозицію; як розробити свою тактику для перемоги.

З чого почати підприємцям, які хочуть, аби держава стала одним із їхніх замовників: https://loda.gov.ua/news/67704

Трускавцю передали два генератори, потужністю 25 кВт та вартістю 38 тисяч злотих. Ці подарунки – спільна ініціатива польського міста Ліманови та німецької громади Ватлінген. Організовував закупівлю та довіз вантажу депутат з Ліманови Пьотр Мусял. Один із генераторів, в разі необхідності, забезпечуватиме потреби «Спортовця», а інший – міської лікарні Трускавця.

Завдяки проєкту «ГОВЕРЛА» від USAID Бродівська громада отримала обладнання для робіт з благоустрою.

КП «Броди» передали:
Професійні садові мотоножиці з двигуном для товстих гілок; Професійний мотобур з двигуном та шнек для всіх типів ґрунту; Бензопили; Мотокоси-кущорізи; Бензинові газонокосарки; Висоторізи.
Частину обладнання отримають працівники з благоустрою, які працюють у старостинських округах.

На трьох локаціях Дрогобицької громади проводять спортивні заняття з рухової активності у межах соціального проєкту «Активні парки – локації здорової України». Графік:

  • Дрогобич, спортивний майданчик по вул. Бориславська, 8: середа, п’ятниця – 13:00, неділя – 12:00.
  • Дрогобич, спортивний майданчик по вул. В. Великого, 5: вівторок, четвер – 17:00, субота – 10:00.
  • Село Нижні Гаї, спортивний майданчик по вул. Шкільна, 23: вівторок, п’ятниця – 18:00, субота – 17:30.

У заняттях можуть взяти участь всі охочі.

Сьогодні у Стрийському парку у Львові (зі сторони вулиці Стрийська) стартує 72-й сезон руху поїздів на Львівській дитячій залізниці. Перший потяг вирушить зі станції «Сонячна» об 11:00.

Джаз нескорених, концерт YAKTAK, урочистий концерт до 90-річчя встановлення органу у Львівському будинку органної та камерної музики, Jimi Hendrix Party та ще багато культурних подій проведуть у Львові сьогодні.

Читайте також: У львівському «Охматдиті» виходили передчасно народженого хлопчика із некрозом фаланг пальців

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: