Тарифи на електроенергію для населення до кінця року більше не підвищуватимуться – Галущенко

647a286e16f91
Фото: Міністерство енергетики України

Міністр енергетики Герман Галущенко заявив, що до кінця року тарифи на електроенергію для населення більше не підвищуватимуться.

Про це він розповів в етері національного телемарафону "Єдині новини", передає пресслужба міненерго.

За словами міністра, підвищення тарифів на електроенергію для побутових споживачів до 2,64 грн/кВт-год було вимушеним кроком, але це рішення дозволить забезпечити українців електричною енергією протягом опалювального сезону.

Міністр також повідомив, що наразі не йдеться про наступні етапи підвищення тарифів.

"Ми запропонували термін дії цього рішення до кінця року. Подивимося як буде проходити опалювальний сезон, але у нас є відчуття, що цього рішення буде достатньо для того, щоб забезпечити проходження ОЗП і відповідним чином не рухати ціни надалі", - сказав Галущенко.

Кім того, Галущенко також наголосив, що попри чутки, немає ніяких підстав для віялових відключень споживачів.

Нагадаємо, що Кабінет Міністрів оприлюднив постанову про підвищення тарифу на електроенергію для населення з 1 червня до 2,64 грн/кВт-год.

У Міністерстві енергетики пояснили, що рішення щодо підвищення тарифів вимушене. Головна причина – руйнування Росією енергетичної інфраструктури України.

Із початку війни РФ пошкодила 50% української енергосистеми, частину електростанцій окуповано.

Без перегляду тарифу Україна не змогла б підготуватися до наступного опалювального сезону, заявили в Міненерго.

Як пише сайт Гордон, 18 квітня глава Міненерго Герман Галущенко заявляв, що в Україні можуть змінитися тарифи на електроенергію. За його словами, такий крок міг бути "одним із рішень для відновлення енергосистеми" України після російських атак восени минулого року й узимку.

У НКРЕКП говорили, що перегляд тарифів на електрику для побутових споживачів дасть енергокомпаніям можливість і далі виробляти електроенергію.

ЗМІ повідомляли, що НКРЕКП пропонувала уряду затвердити тариф на електроенергію для населення на рівні 2,88 грн/кВт-год.

До 1 червня в Україні діяли тарифи на рівні 1,44 грн/кВт-год для домогосподарств, які споживають до 250 кВт-год на місяць, і 1,68 грн/кВт-год, якщо місячний обсяг споживання становить понад 250 кВт-год.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: