На Львівщині створять обласну програму ментального здоров’я та психосоціальної підтримки цивільного населення

7н
фото з вільного доступу

Ця програма відповідає Всеукраїнській програмі ментального здоров’я «Ти як?», яку втілюють з ініціативи Першої леді України Олени Зеленської, та Концепції розвитку охорони психічного здоров’я в Україні на період до 2030 року.

Про це повідомляє голова Львівської ОВА Максим Козицький.

Очолила робочу групу, яка готує обласну програму, радниця очільника ЛОВА Галина Бордун. Її заступником став координатор з розвитку послуг психічного здоров’я у громадах українсько-швейцарського проєкту «Психічне здоров'я для України» Орест Сувало. До складу групи увійшли міжнародні партнери, які дотичні до напряму охорони психічного здоров’я та психосоціальної підтримки, експерти, керівники структурних підрозділів Львівської ОВА, комунальних закладів, освітяни, представники соціальної сфери та закладів вищої освіти, незалежні експерти.

У закладах охорони здоров’я та соціальної сфери Львівської області люди повинні отримувати якісну медичну та психологічну допомогу, а також реабілітацію – у комплексі, адже лише це дасть найкращий результат для фізичного та психічного здоров’я. Соціальну послугу мають надавати з дотриманням гідності людей та їхніх прав.

Тож заклади на Львівщині, які надають допомогу у сфері психічного здоров’я як на первинному, так і на спеціалізованому рівні, налагодили системну співпрацю зі закладами освіти, соціального захисту та громадським сектором. Це дозволить оперативно та цільово надавати таку допомогу саме там, де це потрібно.

Довідка

З 2020 року на Львівщині за підтримки українсько-швейцарського проєкту «Психічне здоров'я для України», ГО «Академія сімейної медицини України» та Міжнародного медичного корпусу проводять навчання медичних працівників за програмою ВООЗ з подолання прогалин в сфері психічного здоров'я – mhGAP. Станом на сьогодні 35 закладів охорони здоров'я у Львівській області законтрактували пакет НСЗУ «Супровід і лікування дорослих та дітей з психічними розладами на первинному рівні медичної допомоги».

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: