Шмигаль: перші групи українських пілотів вже відправилися до Британії

34fe78e9-336e-4746-8db2-9689d86bfb91
Денис Шмигаль з Джеймсом Клеверлі. Фото: скріншот з відео

Прем’єр-міністр України Денис Шмигаль повідомив, що українські пілоти вже поїхали до Великої Британії.

Про це він розповів у своєму телеграм-каналі.

Зокрема у понеділок, 5 травня, Шмигаль зустрівся в Києві з Міністром закордонних справ Великої Британії Джеймсом Клеверлі.

«За лідерство у створенні «коаліції винищувачів» та за готовність навчати наших пілотів. Перші групи вже відправлені до Британії. На полі бою ЗСУ переформатовуються під стандарти НАТО. Під час саміту організації Україна має почути меседжі про наше майбутнє в Альянсі», - повідомив Шмигаль.

Крім того, прем’єр-міністр розповів, що закликав посилити санкції проти рф, свого колегу з Великої Британії, зокрема щодо експорту товарів подвійного призначення. 

Також Шмигаль зазначи про те, що Британія братиме участь у відбудові України. А саме: у відновленні шести мостів на Київщині та застосуванні інструментів UKEF.

Нагадаємо, що 5 травня міністр закордонних справ Великої Британії Джеймс Клеверлі відвідав Київ із несподіваним візитом та зустрівся з президентом Володимиром Зеленським.

За словами президента України, з Клеверлі він обговорив важливі питання, серед них: «очікування України від Вільнюського саміту НАТО, просування української формули миру та підготовки Глобального саміту з її реалізації, Лондонську міжнародну конференцію з відбудови України».

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: