У Генштабі повідомили, де наступають росіяни

350955324_252388204053743_7308789015254100183_n
Фото: Генштаб ЗСУ

Упродовж доби на фронті відбулось 29 бойових зіткнень. Російсько-окупаційні війська зосереджують зусилля на спробах повної окупації Лугаснької та Донецької областей.

Про це йдеться у зведенні Генерального штабу Збройних сил України станом на 06:00 понеділка, п'ятого червня.

Де наступають росіяни?

  • На Куп’янському напрямку росіяни безуспішно наступали поблизу Новоселівського Луганської області. Атакували із авіації в районі Сергіївки Донецької області. Ворожих артилерійських і мінометних обстрілів зазнали Колодязне, Красне Перше, Фиголівка, Новомлинськ, Довгеньке, Кутьківка, Дворічна, Западне, Кислівка, Котлярівка, Табаївка, Берестове Харківської області та Новоселівське Луганської області.
  • На Лиманському напрямку окупанти наступали в районі Білогорівки Луганської області, але безуспішно. Артилерійських обстрілів рф зазнали Макіївка, Невське, Білогорівка Луганської області та Верхньокам’янське, Торське, Спірне, Роздолівка Донецької області.
  • На Бахмутському напрямку росіяни наступали у напрямку Іванівського, успіху не мали. Також окупати вдарили із авіації в районах Васютинське, Торецьк та Північне. Від ворожих артилерійських обстрілів постраждали райони населених пунктів Васюківка, Оріхово-Василівка, Хромове, Часів Яр, Іванівське, Ступочки, Предтечине, Біла Гора, Диліївка та Нью-Йорк Донецької області.
  • На Авдіївському напрямку армія рф не наступала. Однак росіяни атакували з авіації Авдіївку, а також обстріляли із артилерії райони населених пунктів Авдіївка, Первомайське, Карлівка Донецької області.
  • На Мар’їнському напрямку українські захисники відбили усі атаки росіян в районі Мар’їнки. Також місто окупанти атакували із авіації та обстріляли із артилерії Гостре, Мар'їнку та Побєду Донецької області.

Яка ситуація за іншими напрямками?

  • На Шахтарському росіяни обстріляли Вугледар, Пречистівку та Новоукраїнку Донецької області.
  • На Запорізькому та Херсонському окупанти обороняються, однак продовжують атакувати населені пункти. Так, загарбники вдарили із авіації у районі Новопіля на Донеччині, Ольгівського на Запоріжжі, Берислава та Веселого на Херсонщині. Також окупанти атакували із авіації Вільне Поле, Зелене Поле, Новопіль та Темирівку Донецької області; Ольгівське, Малинівка, Гуляйполе, Залізничне, Мала Токмачка, Новоандріївка, Степове та Кам'янське Запорізької області; Козацьке, Тягинка, Іванівка, Дніпровське, Кізомис Херсонської області та Херсон.

Яка ситуація на прикордонні?

За даними Генштабу, на Волинському та Поліському напрямках не зафіксували змін в оперативній обстановці, а також не виявили ознак формування наступальних угрупувань ворога.

Натомість на Сіверському та Слобожанському напрямкові російська ДРГ намагалась проникнути через держкордон України у районі Зеленого, що в Харківській області.

Тим часом окупанти атакували ракетами Вовчанськ та Чугуїв на Харківщині, а також вдарили із авіації по Івашках, Огірцевому та Гатищу.

З мінометів та артилерії окупанти атакували Карповичі Чернігівської області; Зноб-Новгородське, Бруски, Атинське, Басівка, Юнаківка, Садки, Миропілля, Тур'я, Грабовське, Олександрівка, Велика Писарівка, Шевченкове Сумської області, а також Івашки, Уди, Червона Зоря, Гоптівка, Красне, Зелене, Стариця, Огірцеве, Гатище, Плетенівка, Вовчанськ, Караїчне, Бударки та Чугунівка на Харківщині.

Атаки рф по Україні 4 червня

У ніч проти четвертого червня російсько-окупаційні війська застосували для атак по Україні крилаті ракети повітряного базування та іранські дрони-камікадзе, повідомили у Генштабі вранці наступного дня. Українська протиповітряна оборона збила 4 із 6 ворожих ракет Х-101/Х-555 та 6 із 8 ударних безпілотники «Shahed».

Протягом минулої доби окупанти випустили по Україні 14 ракет та 40 разів атакували країну із авіації.

Поміж цим росіяни 51 раз стріляли із реактивних систем залпового вогню по населених пунктах та позиціях україсньких військ. Є постраждалі серед мирного населення, пошкоджено приватні житлові будинки, заклади освіти, інша цивільна та адміністративна інфраструктура.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: