У притулкові для українських біженців в Німеччині сталася пожежа, загинула дитина, — посол

пожежа
Фото з місця подій.

У неділю, 4 червня, сталася пожежа у будинкові, де мешкають українці, які вимушено виїхали до Німеччини через російську збройну агресію. Унаслідок цього загинула дитина.

Про це повідомив посол України у Німеччині Олексій Макеєв.

«Мене сповістили про сумну звістку, що в одному з будинків, де проживають українські шукачі захисту у федеральній землі Тюрингія, виникла пожежа. Унаслідок цього прикрого інциденту, за попередньою інформацією, є постраждалі», — заявив він.

І зазначив, що не може розголошувати деталей, поки триває слідство.

Натомість в агенстві Deutsche Welle того ж дня заявили, що після займання зник безвісти 9-річний українець, який там мешкав, а у самій будівлі рятувальники знайшли тіло дитини.

Утім місцева влада переконує, що насамперед необхідно провести судово-медичну експертизу, аби визначити, чи знайдене тіло нажежить хлопчикові, який зник.

Ще 10 людей отримали поранення. Їх госпіталізували. Деякі з них постраждали від отруєння димом, а в однієї людини зламана нога, пише видання.

У притулкові для біженців, який унаслідок пожежі став непридатним для проживання, було зареєстровано 245 людей. Їх перевели до іншого центру приймання біженців у сусідньому Гермсдорфі.

Також пан посол заявив, що консули від ранкуконтактують з українцями, хто проживає у цьому регіоні.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: