Україна сформувала агентурну мережу на росії та надає безпілотники для атак, — CNN

sprogimas-virs-kremliaus-93247053-1
Скриншот із відео

Україна створила мережу агентів усередині росії для проведення диверсій проти російських об'єктів і почала надавати їм безпілотники для атак.

Про це повідомляє CNN, посилаючись на людей, які знайомі із даними американської розвідки у цьому питанні у понеділок, 5 червня.

Американські офіційні особи вважають, що ці проукраїнські агенти всередині росії здійснили атаку безпілотників на кремль, що відбулося на початку травня нинішнього року, запустивши безпілотники з росії, а не доставивши їх з України до москви.

У матеріалі сказано, що незрозуміло, чи були інші атаки безпілотників, здійснені останніми днями, також запущені зсередини росії, чи здійснені цією мережею проукраїнських оперативників.

«Але американські чиновники вважають, що Україна створила диверсійні осередки всередині росії, які складаються з проукраїнських прихильників і оперативників, добре навчених цьому виду бойових дій», — йдеться в статті.

Додають, що Україна надала їм безпілотники українського виробництва. Двоє американських чиновників сказали CNN, що немає жодних доказів того, що будь-які удари було завдано за допомогою безпілотників, наданих США.

Офіційні особи не змогли точно сказати, як Україні вдалося доставити безпілотники за лінію фронту. Однак два джерела повідомили CNN, що вона налагодила добре відпрацьовані контрабандні маршрути, які можуть бути використані для відправки дронів або їхніх компонентів у росію, де їх потім можуть зібрати.

Співробітник європейської розвідки заявив, що кордон між Україною і рф великий і його дуже важко контролювати, що робить його придатним для контрабанди.

«Виживання — проблема кожного, тому готівка творить дива», — сказав він.

Що передувало?

Напередодні, третього травня, окупанти заявили, що українські безпілотники атакували кремль та стверджують, що це було замахом на диктатора володимира путіна. Тим часом в Офісі президента України заперечують причетність Києва до атаки БпЛА на росію.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: