Які свята відзначають 5 червня (іменини, народні прикмети)

свято.
Фото з архіву редакції, ілюстративне

ІА Дивись.info склала добірку свят і важливих подій, які відзначають 5 червня в Україні і світі.

Свята та події 5 червня

Всесвітній день навколишнього середовища, який щорічно відзначається 5 червня, є для Організації Об’єднаних Націй одним з основних способів привернути увагу світової громадськості до проблем навколишнього середовища, а також стимулювати політичний інтерес і відповідні дії.

Такий захід, як святкування цього Дня, розрахований на те, щоб привнести людський чинник в питання охорони навколишнього середовища.

Дати народам світу можливість активно сприяти стійкому і справедливому розвитку, сприяти розумінню того, що основною рушійною силою зміни підходів до природоохоронних питань є громади. А також роз’яснювати корисність партнерських відносин, з тим щоб у всіх країн і народів було більш безпечне і благополучне майбутнє.

Всесвітній день навколишнього середовища - «народна подія», що супроводжується такими барвистими видовищами, як вуличні мітинги, паради велосипедистів, «зелені» концерти, конкурси творів і плакатів у школах, посадка дерев, а також кампанії з рециркуляції відходів і прибирання території.

1894 — у Львові розпочала роботу найбільша за всю історію Галичини Загальна Крайова виставка. Загальна вистава Краєва у Львові (сучасною українською мовою — Загальна крайова виставка у Львові; частіше — Галицька крайова виставка або Крайова виставка; пол. Powszechna Wystawa Krajowa we Lwowie) — найбільший ярмарок в історії Королівства Галичини та Володимирії, що відбувався з 5 червня до 10 жовтня 1894 року на верхній терасі Стрийського парку у Львові з метою демонстрації культурних та цивілізаційних здобутків. Виставка була присвячена 100-річчю Повстання під проводом Тадеуша Костюшка, яке святкували у 1894 році. Вона стала однією з найбільших і наймасовіших подій в історії Львова, а також одним із головних містоутворюючих чинників кінця XIX століття.

Експозиція Виставки охоплювала всі галузі тодішнього господарства Галичини. У ній взяли участь як місцеві, так і закордонні учасники. Головним опікуном Виставки був сам імператор Франц Йосиф I. Організаційний комітет очолював князь Адам Станіслав Сапега.

За 139 днів роботи виставки, 100 з яких були дощовими, її відвідало 1 146 329 осіб. Інколи наплив людей був таким великим, що, окрім касирів, до продажу квитків залучали і дирекцію Виставки.

Іменини 5 червня

Цього дня іменини святкують: Михайла, Ігнатія, Дмитра, Петра, Івана, Василя, Костянтина, Давида, Микити, Данило, Андрій, Олександра, Романа, Адріана, Сильвестра, Геннадія, Євфросинії і Якова.

Народні прикмети 5 червня

Багато оводів 5 червня - буде багатий урожай. Горобина цвіте - прикмета того, що буде багатий урожай конопель. Трава зранку дуже сильний аромат видає - значить, чекайте дощу вдень. Ті, хто народився в цей день, будуть дуже багатими і заможними.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: