ЗМІ оприлюднили контракт на купівлю Росією зброї в Ірану

то

ЗМІ отримали доступ до імовірного контракту на постачання зброї, який може бути першим вагомим доказом того, що Іран продавав боєприпаси Росії для її війни в Україні. Британські органи безпеки стверджують, що цей контракт має 100-відсоткову достовірність.

Про це повідомляє британський телеканал Sky News.

У 16-сторінковому документі від 14 вересня 2022 року йдеться про зразки артилерійських і танкових снарядів і ракет різного розміру на загальну суму трохи більше 1 млн доларів.

Джерело передало телеканалу документ разом з п’ятьма сторінками нібито пов’язаного контракту, який містить стволи для танка Т-72 і стволи для гаубиці, а також снаряди до неї. Ця угода коштувала близько 740 тис. доларів.

«Це контракт між іранцями і росіянами щодо боєприпасів… Ми вважаємо, що він на 100% автентичний», – стверджує джерело в органах безпеки Великої Британії.

Нагадаємо, Верховна Рада України затвердила рішення Ради національної безпеки і оборони щодо застосування секторальних спеціальних економічних та інших обмежувальних заходів (санкцій) проти Ісламської Республіки Іран.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: