На Яворівському полігоні викрили трьох шпигунів, які працювали на рф

11
Затримання зрадника. Фото: Офіс Генпрокурора

Служба безпеки України провела спецоперацію на Яворівському полігоні, де викрила трьох зрадників, серед яких було двоє військових та медпрацівниця. Усі вони збирали інформацію для російської розвідки.

Про це повідомили в пресслужбі СБУ.

Там розповіли, що ще до початку повномасштабного вторгнення рф цих людей до співпраці залучив кадровий співробітник російської воєнної розвідки. А вже після 24 лютого 2022 року вони збирали інформацію, яка цікавила рф.

За результатами слідства, кожен зі зрадників мав свою «лінію» розвідувально-підривної діяльності проти України. Для зв’язку вони використовували месенджери.

У СБУ з’ясували, що один із військових регулярно передавав рф локації окремих підрозділів українських захисників на території полігону. Крім цього, зрадник намагався збирати відомості про результати міжнародного військового співробітництва Збройних Сил України.

Однак службі безпеки України вдалося викрити російського агента під час виконання ним розвідувального завдання на користь росії.

Ще один учасник агентури рф намагався передати своєму «куратору» відомості про візити військово-політичного керівництва України до одного з медзакладів у регіоні.

Інший зрадник виявився посадовцем навчального підрозділу українських військ. Він «зливав» воєнній розвідці рф інформацію про розгортання бойових частин Сил оборони та локації військової техніки.

Тепер зловмисникам загрожує до 15 років тюрми або довічне ув’язнення.

Нагадаємо, раніше трьох мешканців Львівщини викрили на підривній діяльності на користь Росії.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: