Партизани: росіяни готували евакуацію за кілька днів до підриву Каховської ГЕС

c503a6b1-4d5b-423a-9aad-83a31f3b8d87
Наслідки підриву Каховської ГЕС. Фото: Укргідроенерго

Російсько-окупаційні війська готувались до евакуації за два дні до підриву Каховської гідроелектростанції, що в Херсонській області.

Про це повідомили на сторінці «Кримських партизанів», які оприлюднили відповідний документ окупаційної влади.

Так, окупаційна адміністрація Генічеська готувалася до евакуації ще за два дні до підриву. Місцевим мешканцям про неї не повідомляли.

Там показали документ, який підтверджує дані – доручення, датоване 4 червня від «глави» так званої Генічеської військово-цивільної адміністрації.

Підрив окупантами Каховської ГЕС: що відомо

У вівторок, 6 червня, про підрив Каховської ГЕС розповів спікер оперативного командування "Південь" Владислав Назаров у телеграм-каналі.

Крім того, голова Херсонської ОВА Прокудін Олександр повідомив, що через 5 годин вода дістане критичного рівня, тому вже  розпочалась евакуація мешканців небезпечних районів. Крім того він звернувся до мешканців лівого берега Дніпра та закликав зробити все можливе, аби врятувати своє життя.

Про початок евакуації людей також оголосили в МЗС України. Там зазначили, що евакуацію здійснюють із зон, де можливе затоплення на правобережній частині річки Дніпро, а саме: села Миколаївка, Ольгівка, Львове, Тягинка, Понятівка, Іванівка, Токарівка, Понятівка, Придніпровське, Садове, та частково місто Херсон - острів Корабел.

Згодом Керівник Офісу президента Андрій Єрмак поділився відео, де зображенні наслідки підриву Каховської ГЕС.

Україна має докази того, що російсько-окупаційні війська підірвали Каховську гідроелектростанцію у Херсонській області дистанційно, заявили у воєнній розвідці.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: