У Німеччині оштрафували проросійську активістку

гш

У Кельні проросійську активістку Олену Колбаснікову, уродженку Дніпра, яка організовувала акції на підтримку РФ у Німеччині, суд зобов’язав щоденно сплачувати по 30 євро впродовж 30 днів. Також вона мусить оплатити судові збори.

Про це  пише T-Online.

Олена Колбаснікова є однією з лідерів проросійських протестів у Німеччині. У травні 2022 року під час проросійської демонстрації вона дала інтерв'ю телеканалу Bild TV, в якому схвалила російське вторгнення в Україну.

«Росія не є агресором. Росія зараз допомагає припинити війну в Україні», — заявила вона.

Жінку засудили до сплати 30 шрафів по €30 кожен за звинуваченням у схваленні кримінальних злочинів, також вона відшкодує судові збори.

Хто така Олена Колбаснікова

Колбаснікова — одна із лідерів проросійських протестів у Німеччині. Вона співпрацює з місцевими правоекстремістськими політиками, писало Deutche Welle.

Разом із колишнім членом антимігрантської партії ProNRW Маркусом Байзіхтом вона виступила перед учасниками автопробігу, присвяченого черговій річниці з дня капітуляції нацистської Німеччини, 8 травня 2022-го. Тоді понад тисяча активістів зібралися в автомобілях із російськими та радянськими прапорами біля одного з озер, щоб проїхати до радянського пам’ятника в Кельні.

Колбаснікова заявила на мітингу, що «росія — не агресор», а нібито «зараз допомагає припинити війну в Україні». Згодом вона стверджувала, що стала жертвою через «боротьбу за мир і правду». У вересні 2022 року вона організувала в центрі Кельна демонстрацію «Проти війни та постачання озброєнь Україні».

Газета Kölner Stadt-Anzeiger у січні також писала, що стосовно Колбаснікової ведеться розслідування через репост заклику в соцмережах до вербування в загони ПВК «Вагнер».

За інформацією Deutche Welle, Колбаснікова народилася в Дніпрі та має український паспорт. Однак, за її словами, вона сподівається невдовзі отримати російське громадянство.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: