«Звірі загинули»: у Новій Каховці затопило зоопарк після підриву росіянами ГЕС

пим

В окупованій Новій Каховці Херсонської області через підрив росіянами Каховської ГЕС було повністю затоплено зоопарк «Казкова діброва», внаслідок чого загинули майже усі тварини.

Про це повідомляє керівництво зоопарку, передають активісти спільноти UAnimals.

«Друзі, ми поспілкувалися з керівництвом зоопарку «Казкова діброва», що в окупованій Новій Каховці. нам підтвердили, що зоопарк повністю затоплено і врятуватися могли лише лебеді та качки. Людина, з якою ми говорили (не називаємо ім'я з міркувань безпеки), сказала: "Ми всіма силами намагалися зберегти зоопарк в окупації. Тепер його більше не існує», - йдеться у повідомленні.

Довідка

«Казкова Діброва» опинилася в окупації з першого дня великої війни. Росіяни обстрілювали територію парку, влаштували блокпост, допитували працівників зоопарку. Окупанти мінували усе навколо, тому тварини фактично опинилися у пастці. Їжу для тварин привозили небайдужі місцеві мешканці та фермери, волонтери допомагали збирати кошти.

Крім того, російські окупанти заборонили працювати сторожам зоопарку, тож працівники приходили лише вранці, щоб годувати тварин. Після підриву тварин ніхто не міг випустити з вольєрів.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: