У Генштабі розповіли, де наступають росіяни

318068105_473232391656511_7961298422943268210_n
Фото: Генштаб ЗСУ

Минулої доби на фронті відбулося понад 30 бойових зіткнень. Російсько-окупаційні війська досі зосереджують головні зусилля на спробах повного захоплення Луганської та Донецької областей.

Про це йдеться у зведенні Генерального штабу Збройних сил України станом на 06:00 середи, 7 червня.

Де наступають росіяни?

  • На Лиманському напрямку окупанти безуспішно наступали в районах населених пунктів Кремінна, Білогорівка Луганської області та Берестове Донецької області. Також росіяни атакували із авіації біля населених пунктів Діброва, Новосадове, Спірне, Веселе, Григорівка та Іванівка на Донеччині. Ворожих артилерійських обстрілів зазнали Невське, Білогорівка Луганської області та Верхньокам’янське, Торське, Спірне, Роздолівка Донецької області.
  • На Бахмутському напрямку росіяни наступали у напрямку Кліщіївки, успіху не мали. Окупанти вдарили із авіації в районі Білої Гори Донецької області. Від ворожих артобстрілів постраждали Васюківка, Малинівка, Тихонівка, Оріхово-Василівка, Григорівка, Калинівка, Іванівське, Ступочки, Біла Гора, Олександро-Шультине, Озарянівка, Торецьк та Північне Донецької області.

Яка ситуація за іншими напрямками?

  • На Авдіївському напрямку росіяни не наступали, але вдарили із авіації в районі Авдіївки. А також окупанти обстріляли із артилерії Новокалинове, Авдіївку, Ласточкине, Водяне, Первомайське, Карлівку та Невельське Донецької області.
  • На Мар’їнському напрямку українські захисники відбили усі 13 атак росіян в районі Мар’їнки, в той же час окупанти вдарили із авіації в межах населеного пункту. Артилерійських обстрілів росіян зазнали Гостре, Максимільянівка, Георгіївка, Мар’їнка та Новомихайлівка Донецької області.
  • На Шахтарському напрямку росіяни вдарили із авіації в районах Вугледара, Богоявленки, Золотої Ниви та Великої Новосілки. А також окупанти обстріляли із артилерії Вугледар, Пречистівку, Новоукраїнку та Золоту Ниву Донецької області.
  • На Куп’янському напрямку артилерійських і мінометних обстрілів армії рф зазнали Новомлинськ, Фиголівка, Дворічна, Западне, Масютівка, Лиман Перший, Кислівка, Табаївка, Берестове Харківської області та Новоселівське Луганської області.
  • На Запорізькому та Херсонському напрямках росіяни обороняються, однак продовжують атаки мирних населених пунктів. Окупанти вдарили із авіації по Ольгівському Запорізької області. А також обстріляли із артилерії Времівку, Новопіль, Донецької області; Темирівку, Ольгівське, Полтавку, Малинівку, Гуляйполе, Залізничне, Чарівне, Білогір’я, Степове та Кам’янське Запорізької області; Нікополь Дніпропетровської області; Одрадокам’янка, Антонівка Херсонської області та Херсон.

Яка ситуація на прикордонні?

Українські військові повідомляють, що на Волинському та Поліському напрямках оперативна обстановка не зазнала суттєвих змін.

На Сіверському та Слобожанському напрямках росіяни вдарили із авіації в районі Огірцевого Харківської області. Окупанти також атакували із міноментів та артилерії Єліне, Кам’янку, Прогрес, Карповичі, Костобобрів, Тимоновичі, Медведівку, Галаганівку Чернігівської області; Середина Буда, Шалигіне, Волфине, Катеринівку, Ободи, Яструбине, Попівку, Басівку, Запсілля, Миропілля, Миропілське, Велику Писарівку, Грабовське Сумської області, а також Сотницький Козачок, Баранівку, Ветеринарне, Високу Яругу, Стрілечу, Гатище, Синельникове, Цегельне, Старицю, Вовчанськ, Зибине, Караїчне, Зарічне, Печеніги, Бударки, Вільхуватка, Чугунівку, Мілове, Великий Бурлук, Одрадне, Фиголівку на Харківщині.

Нагадуємо, російсько-окупаційні війська за добу 41 раз атакували Україну із авіації. Унаслідок цього загинули люди, є суттєві руйнування інфраструктури. Натомість вчора росіяни випустили по Україні 35 ракет, всі збила протиповітряна оборона.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: