У Миколаєві рівень води знову піднявся, — мер міста

630_360_1685699547-645
Фото: телеграм Миколаївської міської ради

За середу, 7 червня, станом на 15:00, рівень води в акваторії Миколаєва піднявся на 77 см.

Про це повідомив мер міста Олександр Сєнкевич. 

«Помітне підняття води на пляжах Намиву, Корабельного району, мікрорайону Соляні, у яхт-клубі, на окремих ділянках Великої Коренихи, Широкої балки», — зазначив Сєнкевич.

Також мер Миколаєва додав, що усі міські служби працюють у посиленому режимі: роблять обʼїзди та готують техніку.

Яка ситуація в Миколаєві через підрив Каховської ГЕС

Раніше Сєнкевич повіломив, що станом на 12 годину 7 червня рівень води в акваторії Миколаєва піднявся на 70 см. Тоді він розповів, що фахівці «ЕЛУ автодоріг» притоплять понтонний міст, що веде на півострів Аляуди.

За словами мера міста, це потрібно для того, щоб зберегти саму переправу, адже з підняттям рівня води підіймається і сам міст, через що він може бути пошкоджений або й взагалі зірваний.

Підрив окупантами Каховської ГЕС: що відомо

У вівторок, 6 червня, про підрив Каховської ГЕС розповів спікер оперативного командування "Південь" Владислав Назаров у телеграм-каналі.

Крім того, голова Херсонської ОВА Прокудін Олександр повідомив, що через 5 годин вода дістане критичного рівня, тому вже  розпочалась евакуація мешканців небезпечних районів. Крім того він звернувся до мешканців лівого берега Дніпра та закликав зробити все можливе, аби врятувати своє життя.

Згодом Керівник Офісу президента Андрій Єрмак поділився відео, де зображенні наслідки підриву Каховської ГЕС.

ранку, 6 червня, після оголошення про підрив електростанції, президент України Володимир Зеленський зібрав екстрене засідання РНБО.

Пізніше голова Херсонської ОВА Прокудін Олександр повідомив, що станом на 07:30 год повністю або частково затоплені такі населені пункти: Тягинка, Львове, Одрадокам’янка Бериславського району, Іванівка, Микільське Токарівка, Понятівка, Білозерка, мікрорайон Острів міста Херсона Херсонського району.

Україна має докази того, що російсько-окупаційні війська підірвали Каховську гідроелектростанцію у Херсонській області дистанційно, заявили у воєнній розвідці.

В Офісі Генерального прокурора України взялись за розслідування екоциду, вчиненого російсько-окупаційними військами.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: