Українські олімпійці проти допуску росіян та білорусів до міжнародних змагань, — звернення

61fd36e20a4ac
Фото: EPA/UPG

Спортсмени-олімпійці з усієї України підписали звернення до міжнародної олімпійської спільноти про недопуск спортсменів з росії та білорусі до усіх міжнародних змагань, зокрема Олімпійських ігор-2024, що відбудуться у столиці Франції, Парижі.

Про це заявили на розширеному спільному засіданні Асоціації олімпійців України, яке відбулось у Львові 7 квітня, передає ІА Дивись.info.

Очільник відділення Національного олімпійського комітету України у Львівській області Юрій Турянський розповів, що українська спільнота вже неодноразово на різних рівнях зверталася до світової олімпійської спільноти з проханням заборонити представникам рф та білорусі участь у будь-яких спортивних змаганнях.

«Світова олімпійська спільнота має зрозуміти, що спортсменам із росії і білорусі – не місце на світовій спортивній арені», — заявив він.

Участь у засіданні взяв міністр молоді та спорту України, президент НОК України, Олімпійський чемпіон Вадим Гутцайт.

«Закликаю всіх українських спортсменів працювати на міжнародній арені і доносити позицію України. Наша мета, щоб Міжнародний олімпійський комітет ухвалив рішення про заборону участі російських і білоруських спортсменів в Олімпійських іграх», — сказав міністр.

Що передувало?

У лютому нинішнього року Міжнародний олімпійський комітет пообіцяв розглянути допуск російських і білоруських спортсменів до міжнародних змагань. Їх хочуть повернути на Олімпіаду-2024 у Парижі під прапором нейтралітету, що викликало критику в Україні та світі.

Переважна більшість спортсменів рф є представниками Центрального спортивнивного клубу Армії (ЦСКА) і товариства «Динамо». Вони ж належать ФСБ, Росгвардії та МВС. Останні, до речі, беруть безпосередню участь в агресії проти України на тому ж рівні, що і військові, пояснюють у Центрі стратегічних комунікацій та інформаційної політики України.

«Динамо» і ЦСКА отримали велику кількість нагород, навіть найбільшу. На Олімпіаді-2022 у Пекіні 88% медалей завоювали саме спортсмени російських силових структур. На Олімпіаді-2021 в Токіо ЦСКА і «Динамо» завоювали всі медалі збірної росії. Тому МОК має знати, що в рф майже немає спортсменів-олімпійців, які б не були частиною кремлівської військової машини. Це також стосується тренерів та інструкторів.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: