Українців закликають садити соняхи і долучитись до розмінування

352205465_1123546815024060_1642377220458392307_n
Фото: Pexels

Фонд Родини Богдана Гаврилишина запрошує взяти участь у VII Марафоні відповідальності та висадити соняхи. Також закликають долучитися до збору на закупівлю обладнання для розмінування українських територій, які перебували під окупацією російськими військами.

Про це повідомили організатори.

«Щоб долучитися до Марафону відповідальності, потрібно висадити соняхи у відкритий ґрунт на безпечній території. Доглядайте за рослиною, утримуйте ґрунт вологим. Незабаром побачите, як розквітає нове життя. Так розквітає Україна завдяки відповідальним та небайдужим діям», — йдеться в повідомленні.

Однією з відповідальних дій задля майбутнього України може бути донат на банку #розміновуй_життя, всі кошти з якої будуть спрямовані на закупівлю обладнання для розмінування українських територій.

Натхненником Марафону відповідальності став Богдан Гаврилишин —  видатний громадський діяч та автор Декларації Відповідальності Людини, яка закликає до відповідального ставлення людини на усіх рівнях її взаємовідносин. Символом Марафону відповідальності є соняшник сорту «Богдан Гаврилишин», який був виведений спеціально до 90-річчя всесвітньо відомого українця.

Щоб отримати особливе насіння соняшника сорту «Богдан Гаврилишин», потрібно заповнити google-форму. Поки соняхи зростатимуть, команда Фонду закликає ділитися у соцмережах, якою ви бачите Україну своєї мрії та заради якої проявляєте свою відповідальність. 

Мінна небезпека

Наприкінці 2022 року у Держслужбі з надзвичайних ситуацій України розповідали, що від початку повномашстабного російського вторгнення на ворожих мінах підірвались майже пів тисячі людей. Загинули щонайменше 185 постраждалих. Там повідомляли, що заміновано 30% територій країни, це за площею як дві Австралії.

Рятувальники наголошують: при виявленні будь-якого підозрілого предмета в жодному разі не можна брати його до рук, пересувати чи торкатися його. Необхідно відійти від знахідки на безпечну відстань та повідомити піротехніків ДСНС або Нацполіцію.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: