Зеленський провів телефонну розмову із Макроном

н

Президент України провів телефонну розмову зі президентом Франції Еммануелем Макроном, під час якої розповів про наслідки підриву росіянами Каховської ГЕС і обговорив очікування від Вільнюського саміту НАТО.

Про це він повідомив у телеграм-каналі.

За словами Зеленського, віг провів ґрунтовну телефонну розмову з Президентом Франції Еммануелем Макроном. Подякував зокрема й за можливість взяти участь у саміті Європейської політичної спільноти та за підтримку на Раді Безпеки ООН.

Крім того, він розповів про актуальну ситуацію на Херсонщині, екологічні та гуманітарні наслідки російського теракту. Передав нагальні потреби України для ліквідації катастрофи. Обговорили можливість задіяння міжнародних механізмів для розслідування її причин. А ще - про домовленість із МАГАТЕ та Рафаелем Гроссі посилити контроль на ЗАЕС.

Сторони домовилися про продовження оборонної співпраці, зокрема щодо захисту нашого неба. Очікуємо на якнайшвидший початок підготовки українських пілотів. Обговорили формати гарантій безпеки для України, очікування від Вільнюського саміту НАТО та підготовку до Глобального саміту миру.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: