Британія виділить кошти для підтримки ядерної безпеки в Україні

6667

Велика Британія оголосила про додаткове фінансування МАГАТЕ у розмірі 750 000 фунтів стерлінгів (понад 34,5 млн грн — ред.) для підтримки роботи з ядерної безпеки в Україні.

Про це йдеться на сайті британського уряду.

Сполучене Королівство вже надало 5 мільйонів фунтів стерлінгів на підтримку зусиль МАГАТЕ в Україні після вторгнення росії в країну, а також робить щорічний бюджетний внесок у роботу МАГАТЕ.

Додаткові кошти допоможуть МАГАТЕ продовжувати свою життєво важливу роботу в Україні, надаючи підтримку та консультації українському Уряду щодо ядерної безпеки. Фінансування Сполученого Королівства також сприяє навчанню з виявлення радіологічних матеріалів та експертним дослідженням на атомних електростанціях.

«Варварські напади росії на цивільну інфраструктуру України та її незаконний контроль над Запорізькою атомною електростанцією суперечать усім міжнародним нормам ядерної безпеки. Вона стверджує, що підтримує стандарти ядерної безпеки, але її дії говорять про інше. Я високо оцінюю роботу персоналу МАГАТЕ в Україні та рада, що додаткове фінансування Великої Британії допоможе полегшити життєво важливу роботу агентства, особливо враховуючи додатковий ризик, пов’язаний з руйнуванням Каховської дамби», — заявила постійна представниця Великої Британії в МАГАТЕ Корін Кітселл.

Нагадаємо, у травні Британія підтвердила передачу Україні крилатих ракет великої дальності.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: