Коли у Львові візьмуться за ремонт вулиці Миколайчука

ремонт дороги
ілюстративне фото

Перший етап реконструкції вулиці Миколайчука у Львові розпочнеться у вересні нинішнього року. Зараз ескізний проєкт цього етапу є на фінальній стадії.

Про це розповів перший заступник міського голови Львова Андрій Москаленко.

Насамперед ремонтуватимуть вулицю від перехрестя вул. Мазепи-Миколайчука до перехрестя з вул. П. Орлика. Ці ділянки робіт розпочнуть готувати до цього у найближчі два тижні, каже він.

«Проєкт реконструкції вул. Миколайчука передбачає реконструкцію дороги протяжністю 2,6 км із прокладенням трамвайної колії, щоб з’єднати центральну частину міста з Шевченківським районом, а саме з лікарнями. Відтак цей проєкт має велику вагу, бо ми забезпечимо сполучення з реабілітаційним центром UNBROKEN, де проходять лікування і реабілітацію наші воїни», — каже Москаленко.

Пояснює, що цей проєкт реалізовуватимуть у декілька етапів. Нинішнього року планують відремонтувати ділянку протяжністю приблизно 300-350 м, від перехрестя вул. Миколайчука-Мазепи до перехрестя з вул. П. Орлика.

«На цій території є кілька перешкод, над врегулюванням яких працюємо. Перше – там розміщений ринок. Термін дії документів на розміщення ринку вже завершився кілька років тому, та ми в процесі перемовин і будемо узгоджувати, яким чином і хто куди буде переїжджати. Друге – це парковка. Також відбуваються перемовини, куди її перенести. Є вже варіанти рішень по цих питаннях, і це все буде узгоджено з усіма», — додав посадовець.

Москаленко каже, що у міському бюджеті передбачені кошти на реконструкцію вул. Миколайчука. Також почали перемовини з Європейським банком реконструкції та розвитку щодо отримання кредиту і гранту для реалізації цього проєкту.

Нагадаємо, для проїзду 16 листопада транспорту відкрили відремонтовану вулицю Пилипа Орлика у Львові. Вартість реконстркції склала майже 75 мільйонів гривень.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: