Робота, якої не існує: шахраєві із Львівщині заплатили за бронювання вакансії

351510133_1001109710889183_3273781798515511638_n
Фото: ГУ НП у Львівській області

У Львівській області затримали 31-річного місцевого мешканця із підозрою у шахрайстві. Чоловік видурював гроші нібито за працевлаштування у Польщі.

Про це розповіли у регіональному управлінні поліції 8 червня.

Однією із потерпілих є мешканка Чернівців. У березні нинішнього року 43-річна жінка відгукнулась на оголошення підозрюваного. Він пообіцяв влаштувати її на роботу в одну з клінінгових компаній у Польщі.

«Під час «оформлення документів» жінка переказала на електронний рахунок зловмисника грошові кошти у сумі більше ніж 13,5 тисяч гривень як оплату за нібито бронювання вакансії, страхування для подальшого працевлаштування та оплати половини вартості квитка до місця роботи. Ці кошти чоловік привласнив, але обіцянок не виконав», — розповіли правоохоронці.

Вдома у підозрюваного провели обшуки та вилучили банківські карти, засоби зв'язку, чернетки, які вказували на шахрайство.

Йому повідомили про підозру. Нині чоловікові загрожує позбавлення волі до 3 років.

Як не стати жертвою шахраїв за схожою схемою?

У поліції кажуть, що має насторожити, якщо посередник просить надіслати передоплату за можливість працевлаштування, а також – якщо оголошення про допомогу з пошуком роботи розміщено від приватної особи або діяльність з працевлаштування розпочата недавно.

Поради:

  • шукаючи роботу за кордоном, користуйтеся послугами перевірених агенцій з працевлаштування;
  • вивчіть сайт компанії-посередника, відгуки про фірму, термін діяльності тощо – вас має насторожити, якщо оголошення розміщено від приватної особи або якщо діяльність з працевлаштування розпочата недавно;
  • завжди перевіряйте інформацію - шукайте відомості про компанію, куди вас обіцяють працевлаштувати, дізнайтеся, чи є там вакансії;
  • попросіть у посередника контакти тих осіб, яким він вже допоміг виїхати на роботу за кордоном, поцікавтеся, чи він сприяє в отриманні робочої візи (якщо вам пропонують туристичну, культурну чи будь-які інші – відмовляйтеся) – як правило вже на цьому етапі ви можете зрозуміти, що маєте справу з шахраєм;
  • ніколи не надсилайте кошти наперед незнайомцям, які просять внести авансовий платіж за надання послуги, отримання товару чи працевлаштування.

У разі підозрілих пропозицій або якщо ви вже стали жертвою шахрайства – звертайтеся до поліції за номером 102.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: