Генштаб: росіяни атакували понад пів сотні разів атакували Україну із авіації

ракета
Ілюстрація

З опівночі до 04.20 ранку російські окупанти завдали удару по Україні іранськими ударними дронами типу «Shahed» та крилатими ракетами повітряного базування Х-101/Х-555 по військових об’єктах та об’єктах критичної інфраструктури.

Про це сказано у зведенні Генерального штабу Збройних сил України станом на 18:00 п'ятниці, 9 квітня.
Однак силами та засобами протиповітряної оборони Повітряних Сил Збройних Сил України у взаємодії із протиповітряною обороною інших складових Сил оборони України знищено 4 із 7 крилатих ракет Х-101/Х-555, 4 із 10 ударних безпілотників «Shahed», «Ланцет» та 4 безпілотники оперативно-тактичного рівня («Орлан-10» і «Supercam»).

За добу росіяни завдали 8 ракетних ударів по цивільних будинках міста Звягель Житомирської області та по околицях Харкова.

Також завдали 58 авіаційних ударів та здійснив 31 обстріл з реактивних систем залпового вогню по позиціях українськиї військ та населених пунктах. Є загиблі та поранені серед цивільного населення, зруйновано та пошкоджено приватні будинки, лікарню та іншу цивільну інфраструктуру, кажуть у Генштабі.

«Ймовірність завдання ракетних та авіаційних ударів по всій території України і надалі залишається високою», — попереджають українські військові.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: