Із зони підтоплення вже евакуювали майже 3 000 людей, - Гуменюк

бь

Із зони підтоплення внаслідок підриву ворогом Каховської ГЕС уже евакуйовано майже три тисячі людей, операція з порятунку триває.

Про це розповіла начальниця об'єднаного координаційного пресцентру Сил оборони півдня України Наталія Гуменюк на брифінгу в Медіацентрі Україна - Укрінформ, передає Укрінформ.

«Сьогодні це вже майже три тисячі осіб евакуйовано. І можемо констатувати, що, на жаль, є вже жертви цієї трагедії. І найхарактерніше, що це не Херсонщина і Миколаївщина, а інші райони, які зазнали негативних наслідків підтоплення у непрямий спосіб. Тому ми продовжуємо роботу з населенням», - сказала Гуменюк.

За її словами, є чимало людей у зоні екологічного лиха, які продовжують відмовлятися від евакуації, навіть перечікуючи високу воду на дахах і в інших приміщеннях. «Вони намагаються дочекатися, коли вода зійде у природний спосіб. Але це може затягнутися надовго», - пояснила Гуменюк.

Вона зазначила, що, попри все, рятувальники, поліцейські і волонтери намагаються переконати людей залишити небезпечні місця і переїхати у безпечніші райони.

Читайте також: Міністр назвав кількість загиблих і зниклих унаслідок підриву Каховської ГЕС.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: