США оголосили про пакет військової допомоги Україні

d65c0dc-0c3677b-9aee595-0fadaef-de94fa39aaf0cf1ebeae5724c08173bfd0e0b97d

Міністерство оборони США у п’ятницю, 9 червня, оголосило про новий пакет допомоги Україні на суму до 2,1 млрд доларів, до якого входять системи ППО HAWK, боєприпаси для ЗРК Patriot та безпілотники Puma.

Про це повідомляє «Європейська правда».

Новий пакет військової допомоги США надається в межах Ініціативи з надання допомоги Україні в галузі безпеки (USAI), яка передбачає укладання довгострокових контрактів із промисловістю або країнами-партнерами, тож обладання надаватиметься Україні не найближчим часом.

Серед допомоги, яка міститься в пакеті, – додаткові боєприпаси для систем протиповітряної оборони Patriot, системи протиповітряної оборони і ракети HAWK, 105-мм та 203-мм артилерійські снаряди, безпілотні авіаційні комплекси Puma, боєприпаси для ракетних систем із лазерним наведенням, а також підтримка заходів із підготовки, технічного обслуговування й забезпечення техніки.

«Сполучені Штати продовжуватимуть працювати зі своїми союзниками і партнерами над наданням Україні можливостей для задоволення її нагальних потреб на полі бою і довгострокових потреб у безпековій допомозі», – підкреслили в Пентагоні.

Нагадаємо, Сполучені Штати Америки оголосили про нові експортні обмеження проти Росії та Білорусі. У ці країни буде заборонено ввозити телефони, диктофони та побутову техніку.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: