У Генштабі розповіли, де наступають росіяни

f837b224-9c59-446a-afdb-80cf29161858 (1)
Фото: Генштаб ЗСУ

За добу на фронті відбулося 27 бойових зіткнень. Російсько-окупаційні війська зосередили голові зусилля на спробі повної окупації Луганської та Донецької областей.

Про це сказано у зведенні Генерального штабу Збройних сил України станом на 18:00 п'ятниці, 9 квітня.

Де наступають росіяни?

  • На Лиманському напрямку окупанти безуспішно наступали в районі Білогорівки. А також атакували із авіації по населених пунктах Невське Луганської області та Ямполівка, Дронівка, Сіверськ, Спірне Донецької області. Ворожих артилерійських обстрілів зазнали Невське, Білогорівка Луганської області та Торське, Діброва, Верхньокам’янське, Спірне, Роздолівка Донецької області.
  • На Бахмутському напрямку росіяни наступали у напрямку Богданівки, успіху не мали. Завдали авіаційних ударів в районах Білої Гори і Торецька Донецької області. Від ворожих артилерійських обстрілів постраждали райони населених пунктів Званівка, Никифорівка, Васюківка, Оріхово-Василівка, Новомаркове, Калинівка, Іванівське, Біла Гора, Дружба, Торецьк, Північне Донецької області.
  • На Авдіївському напрямку окупанти невдало намагались наступати неподалік населених пунктів Сєверне та Невельське. Завдали авіаційних ударів в районах Василівки і Первомайського. Здійснили артилерійські обстріли районів населених пунктів Новодонецьке, Бердичі, Авдіївка, Водяне, Невельське Первомайське Донецької області.
  • На Мар’їнському напрямку українські захисники відбили усі ворожі атаки в районі Мар’їнки. Росіяни зазнали втрат. В той же час ворог здійснив артилерійські обстріли в районах населених пунктів Георгіївка, Мар’їнка, Острівське, Курахове, Дачне, Побєда.

Яка ситуація за іншими напрямками?

  • На Волинському та Поліському напрямках оперативна обстановка без суттєвих змін. Ознак формування ворожих наступальних угруповань не виявлено. На полігонах білорусі продовжують перебувати окремі підрозділи збройних сил російської федерації.
  • На Сіверському та Слобожанському напрямках росіяни зберігають військову присутність у прикордонних з Україною районах, посилює склад угруповання прикриття кордону за рахунок підрозділів територіальних військ. Протягом доби ворог здійснив мінометні та артилерійські обстріли населених пунктів Карповичі, Леонівка, Грем’яч Чернігівської області; Хлібороб, Сорокине, Іскрисківщина, Юнаківка, Миропілля, Славгород та Велика Писарівка Сумської області, а також понад 20 населених пунктів на Харківщині, серед них Басове, Ветеринарне, Висока Яруга, Ізбицьке, Верхня Писарівка, Гатище, Вовчанськ, Бочкове, Бударки і Землянки на Харківщині.
  • На Куп’янському напрямку артилерійських і мінометних обстрілів зазнали Дворічна, Масютівка, Лиман Перший, Кислівка, Табаївка, Берестове Харківської області та Новоселівське Луганської області.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: