ЗСУ досягли успіхів на Запоріжжі - американські аналітики

Untitled
Фото ілюстративне: Генштаб ЗСУ

Українські сили на заході Запорізької області досягли локальних успіхів під час контратак на південний захід і південний схід від Оріхова

Про це повідомляють експерти Інституту вивчення війни, пише Кореспондент

Аналітики вказали, що росіяни намагаються оборонятися, а російська пропаганда розказує по телевізору про успіхи армії рф на цьому напрмку, яких, як вказують спецалісти, не існує.

"За попередньою оцінкою ISW, російські війська відреагували на початок українських контрнаступальних операцій на заході Запорізької області відповідно до усталеної російської доктрини, яка передбачає, що перший ешелон військ відбиває або уповільнює атакуючі сили за допомогою мінних полів, укріплень і опорних пунктів, а другий ешелон військ контратакує будь-які спроби прориву противника.

Російські повідомлення про українські атаки на півдні України в останні дні свідчать про те, що українські війська здійснюють обмежені прориви і тимчасово займають нові позиції, перш ніж російські війська пізніше відвойовують або витісняють українські війська з цих позицій", - йдеться у повідомлені ISW. 

Аналітики вказують, що ЗСУ намагаються йти у лобовий штурм, але їм бракує підтримки з повітря. 

При цьому, відзначили в інституті, початкові штурми українських сил не слід екстраполювати для прогнозування всіх українських операцій.

"На українські сили, безумовно, чекає важка боротьба, але Україна ще не перекинула переважну більшість своїх контрнаступальних сил, а російська оборона не є рівномірно міцною на всіх ділянках лінії фронту", - додали в ISW.

Зазначимо, що ЗСУ ліквідували вже більше 215 тисяч російських вояк.

А в Генштабі розповіли про наслідки нічного обстрілу росіянами.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: